Inredningsveckan som gått

Höstrusk och regn här i Stockholm i helgen gör att de julbilder som strömmat in i mejlboxen plötsligt känns lite mera realistiska. Påminner mig själv om att den sk ”Snökanonen” drabbade oss redan i början av november. (Var sjutton står nu längdskidor och pulka som var det enda som vi kom fram med då?… ). De här ljusrika nyheterna nedan är sådan dekoration som jag tycker passar hela hösten.


Foto: House Doctor.

Vackra basprodukter från svenska Granit. Ljusringar finns nu i höst hos alla kedjor både för fönster och bord (se nederst). En produkt som jag gillar då den går att använda under alla årstider beroende på vad du dekorerar den med. 


Foto: Granit.

Och ljusslingor som man kan ha både ute och inne är mina favoriter. Kan tipsa om en ny modell med lite mindre klara lampor som finns hos Granit i butik just nu för 499 kr. Söt i svart sladd i LED vilket passar extra bra i barnrum då lamporna är i plast och inte blir varma.


Foto: Granit.

I veckan öppnade H&M home sin LAB store-butik på Stureplan som ska vara deras stora ”testbutik” dvs här ska de testa ut vad som säljer bra och inte. På första plan finns ”Bunches by Blomrum”, en permanent blomaffär där man ska få tankarna till torghandel. Mycket vackert och trendigt urval av växter, men med lite för högt pris i jämförelse med H&M home prisklass enligt mig. 

H&M homes nya Lab store. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Ikeas otroligt hypade samarbete med HAY är nu släppt. Dock finns ingen anledning till att skynda till varuhusen eller nätet för att hinna få tag i de produkter man spanat in. Allt kommer att fyllas på under ett års tid. På pressvisningen kunde man se och känna på hela kollektionen och det här är mina favoriter; Ja, jag har en viss förkärlek för plåt som håller 😉


Foto: Kollage Johanna Hulander, Joel home av bilder från Ikea.

ArkDes öppnade i veckan Norm Form, en utställning om design som utmanar det som anses vara normalt. T ex hur skulle en gynstol för män kunna se ut… Något utöver det vanliga! 


Foto: ArkDes.

Avslutningsvis så har ett nytt företag fötts – Beleco, som gör det möjligt att hyra premiuminredning där man betalar för 5% av värdet varje månad. Miljösmart och kul idé. 

Foto: Beleco.

Ha en skön start på veckan! 

PS Missa inte Trendpoddens nystartade bokklubb om du känner för att komma igång med att läsa böcker. Vi försöker verkligen plöja en i veckan och blandar romaner med faktaböcker som kan hjälpa oss som egna företagare. Ibland lyckas vi, ibland inte inte när livet ställer till med struliga nattningar eller dålig sömn ;)). Tipsa gärna om förslag på böcker! DS