Inspiration för trädgård och balkong

Jag är uppväxt på landet. Van att röra mig fritt i skog och mark. Kanske är det därför som jag verkligen gillar natur och trädgårdar, även om jag nu bor mitt i en storstad och får utlopp för det på en liten inglasad balkong. Men jag har sommarstället, en gammal bergsmansgård från 1780-talet som ett andningshål. När jag kommer dit råder mobilskugga, tystnad, ängar, skog och den lilla sjön. Trädgårdslanden lever sina egna liv. Ungarna med. Våra husdjur är skogens djur, framförallt grävling, orm, älg och fladdermöss. 

Idag flödade inspirationen för alla slags odlare och växtentusiaster som samlades på Nordiska trädgårdar. Jag hittade perfekt inredning till en kund men även ett guldkorn som jag ska besöka i sommar.

Balkong Monika Langlet #nordiskatradgardar 2013.

Monika Langlets förslag till årets balkong. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Den finaste montern skapades av Näsuddens handelsträdgård och blev också belönad med priset som årets idéträdgård. Ekologiska odlingar med plantor som de driver upp helt själva. Naturligt vackert!

Bäst inspiration på Nordiska trädgårdar fick man hos Näsuddens handelsträdgård. #joelhome#

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 

 

]]>