Instamoments från sommarhuset

Jag erkänner. Jag har nästan blivit lite nördigt intresserad av byggnadsvård. Läser husbiblar och “Så renoveras torp och gårdar”. Jag diskuterar noggrant vilken procent grön umbra linoljefärgen ska ha och funderar på om skurgolv kommer att fungera i praktiken i bondköket efter slipningen. Tittar på alla liknande hus hur de löst olika saker… Inte särskilt kul för de som inte har samma intresse. Men en gammal bergsmansgård kräver ju sin vård. Och nu gick det inte längre att dra ut på renoveringsprocessen. Våra barn är relativt stora och gården började se skamfilad ut, inte så där “charmigt” sliten ut. Så i flera dagar har vi arbetat från skylift och tak för att fasaden och fönstren ska få tillbaka sin lyster. I ur och störtskur kurat i skyliftens korg under taket, 15 meter upp, medan min snälla pappa undervisade i konsten att kitta ett fönster medan jag och M samtidigt skrapade och målade.

#byggnadsvård#joelhome#inredningsblogg

Första dagen med sky lift. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Men vi hann otroligt mycket på den här maraton-renoveringen som varade intensivt i fyra dagar. Och mödan värt är det nu när huset fått ett nytt kurbad och strålar i minst 10 år till. Nu väntar resten av gårdshusen. Men det blir nästa år. Imorgon kommer bildbevisen då min e-handelsleverantör inte klarar av Internet Explorer som jag har just i detta nu på svagt nät mitt i Sverige. Ha en bra start på veckan!

#bersgmansgård#byggnadsvård#joelhome

Efter slit och regn. I mitten nästa års projekt ladugård och sidohus. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 

]]>