Island life – Hello Bali!

Ja, Bali är ett av resmålen på den resa som just börjat. Med lite svajig uppkoppling kommer en kort reserapport. Och det var med en hårsmån som vi kom i väg hit eftersom vulkanen Mount Agung är inne i en mycket farlig fas med askmoln till följd som gör att flygplanen inte kan flyga. De senaste dagarna har den dock lugnat ner sig men det kan ändra sig snabbt. Vi befinner oss cirka 40 minuter från den så vi följer myndigheternas råd noga.

Skönt att lämna Arlanda i det här tillståndet.

För första gången flög jag med Emirates. Större benutrymme, moderna skärmar med spelkonsoler till alla och bra mat och fina kit till barnen. Tummen upp alltså.

Spelandet tog lång tid på båda flygningar för barnen. Däremellan en kräkning, sovande barn i famnar, öronproppar, kuddar etc som försvinner under säten etc. Trots det så funkar tidsomställningen mycket bra.

Jag har aldrig varit på den här gröna ön tidigare. Möttes av ett kaos av ropande chaufförer när vi efter en timmes väntan på väskorna äntligen kom ut till ankomsthallen i 30 gradig värme. Hittade vår chaufför (plus två andra som inte egentligen tillhörde hotellet som “krävde” dricks). Efter 1,5 timme in i mitten av ön till kulturorten Ubud har vi landat i en grön jungel. Trafiken kaosartad? Ja och dessutom högertrafik och trottoarer saknas på de flesta ställen… Farligt läge för småbarnsfamiljer alltså.

På grund av risken för vulkanutbrott har många turister avbokat sina resor hit. Många hotell står därför halvtomma. Det gjorde att vi nu bor en stor svit med terrass mot djungelpoolen! Uppgraderingar man blir lycklig av.

Nu börjar äventyret! Vilket paradis detta är för en inredningsnörd som ska besöka möbelfabriker och som älskar hantverk. Följ med på resan även på Instagram – @joelhome. Happy Friday från Bali där blixtarna skär i den mörka himlen och aporna hörs i träden runtom…