Japansk design utökar i Sverige

Idag presenterade japanska Muji sin höst- och vinterkollektion och nu satsar de ordentligt på den skandinaviska marknaden. E-handel ska möjliggöras till Sverige också och en vintrigare klädkollektion kommer i butik också. Semi-keramiken tillverkas i Japan och är ett tips att titta närmare på.

Jag charmas som vanligt av den japanska kulturen efter min sommar som utbytesstudent i Japan när jag var 17 år. En av de bästa resor jag någonsin gjort. Tokyo, Toyota-fabriken inifrån, Numazu, My Fuji, Kyoto – kimonos och tecermonier, Nara – ryokan, Osaka – jazzklubbar… osv boendes i två familjer. Ja så mycket hände under denna sommar att det definitivt går att skriva en bok om det…

Idag stylades Mujis kollektion av Linn Eklund som är dotter till fotografen Annica Eklund. Båda två riktiga modelejon som verkligen inspirerar!

Sötast idag? Leksakerna (eller är det tänkt för barn?!) Smartast? Små portabla saker som en diffuser? En oändlig massa av praktiska saker som faktiskt passar alla åldrar och är unisex.

Tokyo som “lego”. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och pr-byrån Grand Relations nya lokal designad av Louise Liljencrantz går inte av för hackor.

Foto: Johanna Hulander, Joel home.