Julen 2019 på Svenskt Tenn

Att få smyga in tidigt på Svenskt Tenn och få se årets julskyltning 2019 blev veckans lyckopiller.

Jul på Svenskt Tenn 2019.

Och lite som att sedan gå på julfrukost med ett gäng vänner; Svante Öqvist, Imke Janoschek, Tina Hellberg, Helena Lyth, Maria Soxbo, Tina Rydergård, Lisa Marie Mannfolk Eklund och Ulrika Randel som jag känner sedan tidigare. Bredvid mig denna frukost satt Johanna Bradford, som jag följt sedan länge genom hennes blogg, och Sofia Woods som är aktuell med egen kokbok som jag ska köpa mig själv i julklapp tror jag.

Årets julutställning slår faktiskt förra årets då det i år är ett slags Paradis-tema utan dess like där blommor i siden och papp blandas med traditionella julblommor i alla färger. Så klart med en koppling till historien då Estrid Ericson själv blandade sidenblommor, pappblommor med riktiga.

Nyheter

De nya produkterna som säljs är bl a skapade av illustratören Maja Sten och den engelska designern Sam Wilde (med en annorlunda bakgrund inom finansvärlden som gjort en kometkarriär med sina otroligt genomarbetade mönster). Maja Stens mobil och lösa hängen i mässing är klassiker som änglar och stjärnor och Sam Wildes design av handtillverkade julkulor som symboliserar Edens frukter (giftiga och icke) är elegant, vacker med humor.

I linje med sin hållbarhets- och hantverksprofilering skapar Svenskt Tenn även ett antal nya produkter utöver Sam Wilde och Maja Stens produkter till jul. I år finns t ex det här trädet ”Figaros ranka” (döpt efter Estrid Ericsons undulat), som skapar ha-begär, designat Carina Seth Andersson och Jakob Solberg. (Lyssna på Carina i ett avsnitt med Inredningspodden här). Jag uppskattar saker som kan användas året runt och det här trädet kan man smycka med olika saker året runt så trots priset på 3800 kr blir det en sak som jag sätter på min önskelista. Jag ser det som ett insynsskydd som jag kan smycka efter årstid. Visst skulle det vara vackert?

Foto: Svenskt Tenn.

Eller den näverinfluerade adventsljusstaken i mässing designad av Erika Pekkari.

Foto: Svenskt Tenn.
Jag fotograferad mitt i julen 2019 av Tina Hellberg.
Sam Wildes ”Fruits of Eden”.
Sam Wilde betraktar sin design och i bakgrunden Tina Hellberg.

Tack Elin Lervik och Thommy Bindefeld för en härlig start på julen 2019!