Kök 2013 – några tips inför renovering

När det är dags att renovera kök finns ett sådant stort utbud idag att man riktigt kan gå loss och frossa i bildmaterial på nätet och i tidningar. Det här är mina bästa tips.

Inredningstidningen Sköna hem har  en hel avdelning med köksinspiration, http://www.skonahem.com/inspiration/Kok-Kok, och även Hemnet har en liknande del, http://www.hemnet.se/inspiration/kok-matplats.  Är man som jag intresserad av byggnadsvård (ligger i generna) är Byggfabrikens renoveringshjälp ett tips, http://www.byggfabriken.com/renoveringshjalpen/ , och givetvis Gysinge byggnadsvård, http://www.gysinge.nu/ .

Renovering av kök - de bästa tipsen.

Till slut är man alldeles vimmelkantig av alla lösningar, allt material och alla olika stilar som man kan välja mellan. För att inte tala om prisbilden som kan variera från att bygga allt själv till hur mycket som helst. För mig är det, förutom funktionen, viktigt att välja en stil som passar med arkitekturen och huset. Är man osäker vilken stil som passar finns det bra hjälp att få via exempelvis Stockholms Stadsmuseum http://www.stadsmuseum.stockholm.se/byggvard.php?sprak=svenska som även har utställningar.Liknanade hjälp finns på flera ställen runtom i landet.

 Om man inte ska stilkrocka totalt. Det kan bli fantastiskt eller… inte. Att ta hjälp av en arkitekt och köpa några timmars konsultation kan bli en billig investering om man har djärva planer i sikte. (Joel samarbetar med en mycket duktig arkitekt).

Ibland vill man enbart göra en renovering Light. I dessa lägen gör små detaljer som byte av knoppar och handtag stor skillnad. Eller byte av bänkskiva och omlackering av luckor. Det behöver inte kosta särskilt mycket och man kan få ett kök att trivas i några år till.

]]>