Krukor en masse

Igår postade jag en bild på Instagram med en bild på fina krukor med frågan om man kan ha för många. Jag får väl erkänna att jag har väldigt många. Handgjorda är jag extra förtjust i för då är de alla lite skeva med olika färgskiftningar. Och jo, jag har faktiskt en gång släpat hem en kruka från Peking som fick åka på eget säte i planet. Jag hade tagit en taxi långt utanför Peking för att hitta några antikaffärer som jag blivit rekommenderad. Med mig därifrån kom jag med den här antika blå krukan (med godkänt utresetillstånd så klart). Tung som bara den och inte det bästa att komma till incheckningen med… 

#blomkrukor#krukor#ytterfoder#pots#inredningsblogg#joelhome

Från vänster: Hederlig gammal lerkruka, vit handdrejad Tällberg Keramik, framför – Iittalas ljuslykta fungerar utmärkt som kruka också, bredvid vit vintage från Rörstrand, blåvit antik från Peking, ny klassiker i stor storlek; Waldemarsuddekrukan. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

När det gäller nytillverkade krukor kan jag rekommendera Gränsfors blomkruksfabrik som tillverkar alla krukor i det lilla samhället Bergsjö i Hälsingland (inget sponsrat inlägg får jag snart börja lägga till). Finns i ett stort antal storlekar och åldras så här vackert.

#gränsfors#blomkruka#pots#krukor#växter#inredningsblogg#joelhome

Hemma hos mig åldras Gränsfors-krukan på tv-bänken. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

]]>