Lästips från bokrean under ”Stanna hemma”-tider

Många av oss stannar hemma dessa dagar av olika skäl. För dig som har ork och behöver pausa oron över Corona-virusets framfart så kommer här några lästips från bokrean som går att klicka hem i flera nätbutiker.

Lästips i ”Stanna hemma-tider”.

På bokrean kan man unna sig att köpa några böcker från andra genre som man vanligtvis inte läser. Jag köper storsäljaren “1794” (inte med i bild) för 79 kronor skriven av Niklas Natt och Dag som skriver en “Bellman-noir-triologi.( Del 1 är “1793”). Får se om jag gillar stilen. Och högaktuell i kristider – Boken “Så överlever du allt – Den ultimata handboken” för 99 kronor skriven av överlevnadsexperten Bear Grylls… Eckhart Tolles “Lev livet fullt ut” vet jag inte om jag kommer att orka läsa men för 89 kronor gör jag ett försök. Med på bild men som fortfarande finns på bokrean är också Michelle Obamas “Min historia” som är riktigt bra tycker jag.

Det här är några andra bokfynd från bokrean som finns hemma hos oss just nu.

Böcker för olika läsare i familjen. Och i vårt hus finns ett jättefint bokbytar-bibliotek där man kan lämna lästa böcker och kanske ta med en annan bok hem för läsning.

Jag passar även på att köpa böcker som kan passa barnen/tonåringen. Och några klassiker som “Sagan om det röda äpplet” av Jan Lööf, “Sagan om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin” av Elsa Beskow, “Karius och Baktus” (Har du läst den klassikern :)?) av Thorbjörn Egner som också skrivit “Klas Klättermus” (finns också på rean!) och “Maxi Max” av Barbro Lindgren, “Gruffalon” av Julia Donaldson, “Petter och hans fyra getter” av Einar Norrelius, “Den lille prinsen” av Antoine De Saint-Exupéry och så klart “Stora djurbajsboken” av Anna Hansson för 69 kronor hamnar i present-skåpet för yngre barn.

Fyll gärna på med tips för oss som har ambitionen att läsa oss igenom våren! Allt gott till dig denna måndag i mars!