Livet på landet

Jag är ju som ni vet en lantis i hjärtat även om jag sedan länge bor i Stockholm. Och jag mår riktigt bra när det enda jag hör är fågelsång och vinden i träden. Och just nu finns ett uppdämt behov. Som ikväll när vi kom hit till bergsmansgården. Jag vill gå runt ensam och titta på landen; vandra från träd till buske och se om det vuxit eller om något djur (läs älg, vildsvin eller rådjur) ätit på något som de inte skulle… 


Ikväll var gräsmattan fylld av gullvivor, förgätmigej (min poddkollegas favoritblomma) och narcisser som ni ser här ovanför. Växter som passar en sådan här gammal gård och som funnits här i flera hundra år. 


Rabarber är det enklaste som finns att odla. Gillar man inte att äta den – spara de enorma blommorna så blir det riktigt dekorativt. Vid ladugården växer den som ogräs… Imorgon blir det garanterat rabarberkräm hos oss. Äntligen lite tid för att bara vara… Länge sedan behovet var så stort. Ha en skön Kristi himmels dag! Nu är sommaren här eller hur?!

Foto: samtliga bilder Johanna Hulander, Joel home.