Nu spirar det på balkongen. Del 1.

Häng med på en förvandlingsresa med start idag. Från en blåsig plats högt upp där vi inte kunnat njuta av utsikten till ett växthus och ett extra rum där det nu spirar som aldrig förr. Det blev resultatet efter en (vacker) inglasning av balkongen. Idag börjar jobbet för att få den funktionell, praktisk och vacker. En vanlig standardbalkong från 60-talet, 4 X 2 meter, som lagom till försommaren ska stå i full odlingsprakt… På bloggen kommer ni att kunna följa förvandlingen steg för steg.  

Clematis från sommarstället övervintrar på balkongen utan problem. #joelhome

Clematis från sommarstället övervintrar på balkongen utan problem. I blom till första april! Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Trädgårdsmässan inspirerar

Passande nog öppnar Nordens största trädgårdsmässa Nordiska trädgårdar den 11 april på Stockholmsmässan och jag och Joel kommer att vara på plats. Dels för att få inspiration till er läsare, dels för att hitta nyheter och växter som kan passa olika typer av odlingsförutsättningar och stilar. Cityodling/urban farming fortsätter att vara trendigt världen över. En trevlig trend eller hur? Men det finns mycket annat som jag tänker skriva om.

Nyinköpta penséer tål frost och minusgrader på balkongen. #joelhome

Nyinhandlade penséer tål frost på den inglasade balkongen. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Vad vill du läsa om?

Letar du efter något speciellt till din uteplats/balkong/trädgård? Skriv i kommentarsfältet så letar jag svar på trädgårdsmässan.

Pelargoner i olika sorter. #joelhome

Nyinköpta pelargon-skott i olika sorter står redan på balkongen. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Själv letar jag efter gamla trädgårdsmöbler som följer husets 60-tals arkitektur att blanda med möjligen nya stolar (som håller för barn och vuxna). 

PS. På Joels Pinterest-sida finns det mappar för trädgård och växter där det fylls på dagligen! DS

]]>