Nyår

Pinterest svämmar det över av tips på nyårsdukningar just nu. Klicka in här om du vill ha sista minuten-inspiration. Svenskt Tenn glänser så klart med en maffig dukning inför årets fest. Fint med rosa/lila/grått. 

#nyår#nyårsdukning#inredning#inredningsblogg#joelhome#svenskttenn

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Är det någon gång dukningen kan glimra och glittra så är det till nyår. Passar perfekt när julens gulddekorationer reas ut överallt just nu.

Vill man göra en enklare dukning så går det att göra det snabbt och fint. Köp en bukett tulpaner och en knippe småbladig eukalyptus på mataffären som jag gjorde för några dagar sedan (se rosa buketten nedan). Ta bort det mesta av bladen på tulpanerna och klipp ner eukalyptusen. Håll buketten tät och knyt ihop den med tråd ganska långt upp. Klipp av och sätt i en låg vas eller blomkruka på bordet. Har du ett långbord – sätt ihop en tulpan med en kvist eukalyptus i ett antal småvaser. Har du inga vaser? Använd olika glas eller burkar och ställ längs en mittlinje på bordet. Många av julens buketter innehåller gröna kvistar som står sig länge. Återanvänd, byt vatten och snitta om så håller de ett tag till (buketten i svart vas som hållt i två veckor). 

#nyår#newyear2016#tablesetting#inredningsblogg#joelhome

Kollage Johanna Hulander, Joel home. Högst upp olika budgetbuketter till nyår. Mitten inspirationsbild från Svenskt Tenn i grönt och metaller. Glasvas miniatur th H&M home 30 kr på rea. Längst ner fr v glas från Zara home (rea), kupa från H&M home (rea), mina mini-favoriter Omaggio från danska Kähler. Längst th – linneservetter från Himla.

 

 

]]>