Nyhetssläpp på Oaxen

Det var sex år sedan sist men i veckan presenterade Rörstrand sin nya porslinsserie Inblue och Inwhite designad av Monica Förster. Tanken var först att skapa en vit basserie men sedan smög sig det blåa in och nu finns det både en vit och blå del som kompletterar varandra. Monica Förster är ingen designer som lämnar något åt slumpen. I fyra år funderade hon, gick grundligt igenom Rörstrands arkiv och till sist blev hennes första design av en hel porslinsserie klar. Annars designar hon och henne designstudio alltifrån grävskopor till smycken över hela världen. Och resultatet?

#inblue#inwhite#rörstrand#monicaförster#inredningsblogg#joelhome

#inblue#inwhite#pressvisning#rörstrand#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En stilren och vacker serie som sneglar bakom axeln efter historien men som anpassats med moderna standardstorlekar och för diskmaskin. På den fullsatta pressvisningen på magiska Oaxen Slipen, arrangerad av Trendgruppen PR, passade den in som handen i handsken.

#oaxen#rörstrand#inblue#trendgruppen#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och det gjorde coola Monica Förster också (gift med rockartisten Staffan Hellstrand som hon är). Hon berättade att samlandet av både gamla och nya porslinsdelar fanns på många oväntade håll – även hos delar av makens rockband…

#oaxen#press#inblue#rörstrand#inredningsblogg#frilans#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Jag blandar min mugg från nya Inblue med gamla arvegods och loppisfynd från de andra blå/vita serierna som gamla Mon Amie, Ostindia och Blå eld. 

]]>