Nyttiga och supergoda mini pannkakor efter Frankrike

Bloggen har fått ha semester liksom podden där ni kan lyssna ikapp de 71 avsnitt som vi hittills spelat in på trendpodd.se. Jag har varit i Frankrike med familjen och delat med mig av det på Insta. Här kan ni se många bilder. Bland annat från det här stället som blev en av höjdpunkterna från resan i all sin prakt. Baronessan Ephrussy de Rotschilds pampiga villa med en fantastisk trädgård. Ett stycke historia som verkligen är sevärt.

Här inne i det gamla te-rummet åt vi lunch för att fira vår 13:e bröllopsdag. 🔝Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Men nu är jag här mitt i den svenska landsbygden och har precis hittat ett recept på nyttiga mini pannkakor eller plättar som också smakar gott och håller ihop vid stekning. Och som hela familjen gillar. Det har inte varit lätt att hitta fram till. En sådan frukost är värd att dela. 😉

Havregryn, ägg och bananer med ekologisk turkisk yoghurt, den smakar bättre och har en konsistens som glass, och rårörda svarta vinbär och hallon från trädgården.

Här är mitt recept efter en hel del testande:

3 bananer

3 ägg

4 dl havregryn

Ngn matsked olja som raps eller kokos.

1/2 tsk salt

1,5 tsk bakpulver. (Vill du ha superpluff tar du max 3…).

1,5 msk honung (det kan man ta mera om man vill så klart)

1/2 tsk krossade kardemummakärnor

Lite kanel om du gillar smaken.

Blanda havregryn och banan med mixerstav. Tillsätt äggen och sist bakpulvret. Räcker till ca 15 plättar som ni ser på bilden.

Och när jag experimenterar i köket kommer jag på att det här kan man göra med lite river apelsinskal och ersätta oljan med apelsinsaft. Servera med jordnötssmör eller Nutella…

Nyttiga mini pannkakor Foto: Johanna Hulander, Joel home.