Pasteller och återbruk

Under våren arbetar jag två dagar i veckan i Uppsala på ett fastighetsbolag. Där har jag och mina kollegor ställt i ordning det här barnrummet som jag visat delar av tidigare här på bloggen. I lördags fanns det med (och jag) i Upsala Nya Tidning som inspiration. Jag delar även med mig av tips för att inreda ett barnrum att växa i. Temat är återbruk och pasteller som ni ser längre ner på bilderna. 

#Upsala Nya Tidning#barnrum#barnrumsinspo#kidsroom#scandinaviandesign#retro

Foto i UNT.

Möblerna är alla inhandlade på loppis, nätauktion och second hand-affärer. Textilierna är blandat nytt och gammalt. Gardiner i linne från Himla (budgetalternativ finns på t ex Åhléns), taxar och två kuddar från Littlephant, sängkläder och underbar golvkudde från Garbo & Friends samt handstickad ullpläd från Ceannis. Övriga trasmattor och textilier från loppis. Och mitt viktigaste tips – satsa på någon eller några få saker till barnrummet med kvalitet som får följa med i takt med att barnet växer. Det kan vara det där antika skrivbordet som kostar lite mer än Ikeas, en pläd som någon släkting stickat, växa-stol som fungerar från bäbisålder till vuxen (jo faktiskt!) eller något annat som inte är för tidsstyrt till en viss ålder.

#barnrumsinspo#kidsroom#sweden#antikt#retro#barnrum

Skrivbord från 1810 inhandlat på nätauktion för 1900 kr. Tripp trapp från Myrorna för 250 kr. Foto: Johanna Hulander.

#barnrum#pastell#återbruk#unt#johannahulander#

Spjälsäng från myrorna för 275 kr omlackerad hos lackfirma i dammig pastell. Härligaste pläden från Ceannis, påslakan från Garbo & Friends, tax från Littlephant och brunbjörn från Myrorna. Foto: Johanna Hulander.

#myshörna#läshörna#littlephant#garboandfriends#barnrum#unt#joelhome#johannahulander

Nya textilier blandas med gamla. Foto: Johanna Hulander.

]]>