Pressdagarna AW2014

Under några dagar visar ett antal inredningsföretag upp sina höst- och vinternyheter i Stockholm. Här kommer en summering och veckans bästa. 

Veckans wow 

Ja, vad annat kan man säga om modedesignern och hårdrocksbruden Ylva Liljefors samarbete med Himlasom resulterat i en kollektion långt från vad Himla skapat tidigare. Ett djärvt och roligt drag! 

#himla#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Veckans lyft

Linum anlitar designern och stylist-proffset Synnöve Mork (som för övrigt gör restaurang-delen på Formex i augusti) och visar upp det forna Uppsalaföretaget på ett otroligt fint sätt. Blandar in deras textilier med gamla och moderna saker som gör att textilierna lyfts fram. 

#linum#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Veckans tilltugg

Grannarna Ceannis och Mateus har båda två starka kvinnliga grundare med en mycket säker smak. Det genomsyrar allt från styling ner till tilltuggen som serveras. Så även denna gång. 

#mateus#inredningsblogg#joelhome

Mateus styling av Agneta Törnqvist. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

#ceannis#inredningsblogg#joelhome

Styling AW2014 hos Ceannis. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Veckans vackraste

Fanns att beskåda på Mateus pressvisning. Från deras färgglada porslin visades allt i vitt och creme-färgat. Och vackert är även deras nya doftljus i samarbete med FACE Stockholm (se bild ovan).

Veckans bok

Inredaren Andrea Engsäll har släppt en ny bok som är mycket användbar för många inredningsintresserade. Lättläst och med fina bilder. Grattis Andrea som även stylat hela Polhem PR:s inredningsdel. 

#andreaengsäll#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Veckans trevligaste

Jag sladdar in en minut innan pressvisningen stänger på Nobis nya hotell Miss Clara på Sveavägen. Få är kvar men Iittala som visar upp sina nya inredningsprodukter tar sig all tid. Designern Matti Kernell som bl a skapat en kandelaber som jag tror kommer att bli en klassiker (se bilden) berättar  för mig på ett roligt sätt om processen med att skapa på ett sätt som får en lekman att förstå det komplicerade med att skapa t ex ett vardagsglas. 

#iittala#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

]]>