Rabarber-himlen

Ni vet hur det såg ut för fyra veckor sedan i vår trädgård då snön precis försvunnit(!) och vi precis klarat av en kall och grå vinter. Då började det rycka i mina odlarfingrar och efter fyra veckor har jag hamnar i rabarber-himlen. Tänk vad lite hönsgödsel, mull, vatten och fyra veckors sol kan göra. Voilà!

Men vad gör man då med all skörd?! Jag har gjort rabarber-marängpajer tidigare. I helgen gjorde jag en mycket förenklad variant av det här receptet. Rabarber- och jordgubbssylt. Men jag ändrade lite och ersatte vanligt socker med lite farin, lade i halvor av citron som fick koka med, lade till lite kardemumma och en gnutta vaniljpulver. Tog halva mängden jordgubbar. Mixade det hela. Och lät det definitivt inte stå över natt… Nu har barnen hemmagjord sylt till gröten för flera veckor. Eller till tjockpannkakan (min man gör en som är gudomligt god) som den såg ut i söndags.

Men för oss som inte äter sylt eller kompott så ofta – vad kan man göra då? Finns det några nyttiga rätter med rabarber? Jag har hittat ett recept med Stevia och vaniljpulver. Men Stevia känner jag inte riktigt till… Och det här med banan och honung som sötning. Kom gärna med tips! För den här sommaren går jag all in för att använda det jag själv har odlat.