Rea-fynden att packa i resväskan

Målbild. Snart dags för Frankrike! Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Först och främst är ju väskorna på rea nu! Precis när man behöver dem… Jag satsar på hög kvalitet när det gäller hårda resväskor.

De ska:

1. Vara lätta att bära. 2. Vara lätta att dra för olika längder på personer… 3. Hålla länge. 4. Ha en bra och snygg design.

Tyvärr är det svårt att komma ner under 3000 kr för en stor resväska med de kriterierna men en sådan väska ska ha 10-årsgaranti! Kolla det innan du handlar.

Ska du handla resväskor till barn så sänk kraven och satsa på en lite mera färgglad väska. Här gäller det att låta barnen vara med liite i beslutsfattandet. Har de fått vara med kommer de att vilja dra och bära sitt eget bagage. ;)) Förslag på rea just nu; Expanderbara modellen Soundbox från American Tourister som ägs av Samsonite. Hyfsad kvalitet och kan som sagt ändra storlek. Den här köpte jag till min yngsta dotter i födelsedagspresent. Men hon valde en ljusblå…

Foto: American Tourister.

Nästa vecka byter jag miljö från svensk landsbygd till södra Frankrike. Jag pluggade i Aix-en-Provence efter gymnasiet och sedan dess har södra Frankrike en speciell plats i mitt hjärta.

När man ska uppdatera sin resegarderob och befinner sig på landet är rea och nätshopping en utmärkt idé! Och hur mycket rea ska man tycka är ok för att slå till? Nja, 50% tycker jag. Annars ska det vara något som man inte kan vara utan t ex en par solglasögon mitt i sommaren. Det här packas ner:

1. Klänningen. Nummer 1 i packningen. Så här snyggt och praktiskt vill jag klä mig! Långklänning är det skönaste som finns och passar till allt – både fest och strand. Anpassa skorna.

Foto: Ganni.

Jag klickar hem den här långa modellen från H&M för 349 kr. Kan man även ha med en vit T-shirt under.

Funderade även på den här för 99 kr.

Foto: H&M.

2. Shorts.

Jag har haft svårt för shorts ett tag men i år har jag klickat hem de här jeansshortsen för 245 kr. Passar på stranden, hemma och kanske på någon sightseeingtur. Annars är det kjol eller klänning för min del.

Foto: & Other Stories.

3. T-shirt.

En favorit! Sedan T-shirten blev mera “dressad” finns den ju i en oändlig varianter! Jag har allt från siden till spets. Använd till ett par slitna jeans och släng på en kavaj så blir det lite mera stylat till stan. Den här klickade jag hem från Carin Wester på Åhléns för 71,60 kr(!). Rött i sommar och i höst! Just den här passar också perfekt att ha under den röd/vitrandiga klänningen ovan!

Foto: Åhléns.

4. Skorna!

Med min stora storlek kan jag aldrig räkna med att hitta skor på plats (förutom i England och USA!). De här sandalerna såg jag på en otroligt coolt klädd tjej i Seminyak på Bali. Tyckte hon var såå snyggt klädd och SANDALERNA! Ja, jag tog faktiskt ett smygkort när hon gått förbi haha… Nu går de att klicka hem från Danmark fraktfritt! Så jag har beställt ett par (ej på rea)för 599 kr. Så vad säger ni HISS ELLER DISS?!

Foto: Nomadic State of Mind.

_________________________________________

Alla dessa tips har jag betalat för själv. Sedan jag handlat kan de tyvärr ha tagit slut men de kan så klart finnas i butik!

__________________________________________