Rotting, korg, naturmaterial

Jag har totalt snöat in på grönt och naturmaterial just nu. Därför faller jag för allt som kommer i min väg som antingen är grönt (rätt grön färg), rotting, korg eller trä (rätt sorts trä). Som de här sakerna som finns i butik just nu. Den gröna korgen, 279 kr på Zara home, ska bli en kruka till en av mina palmer men dyrgriparna soffan och fåtöljen får vänta (39 500 kr resp. 8 900 kr på Svenskt tenn). 

#korg#rotting#zarahome#hm#rattan#joelhome#shoppingtips#vår#inredningsblogg#webshop

De två översta raderna korgar och bord från Zara home. Nedersta raden – rottingfåtölj och soffa i design av Josef Frank på 30-talet för Svenskt tenn. Foto: Kollage av Johanna Hulander, Joel home, med bilder från Zara home och Svenskt tenn.

Idag arbetade jag med ett stylingjobb och det här senaste vintagefyndet fick vara med. Ett blombord i rotting med glasskiva. Vissa i min familj tyckte att köpet var förfärligt, men jag gillar den vågiga kanten och just materialet som gör saker lätta att flytta. Det här fyndet stannar. På fredag skriver jag om möbler för växter här på bloggen. Både antika, semi-antika och supermoderna. Kika in då för att läsa och se vad mycket fint som finns om man letar!

#blombord#rotting#shoppingtips#vintagefynd#retro#vintageinredning#inredningsblogg#joelhome

Blombord i rotting. Stannar även efter stylingen. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

#blombord#retroinredning#vintageinredning#auktionsfynd#rotting#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Att hitta annorlunda blomkrukor är en sport. En liten mässingskruka och en dip dye-modell är nygamla inköp. Tillsammans med en av miniatyr-vaserna från danska Kähler som används nästan jämt.

#krukor#blomkrukor#vintage#retro#mässing#keramik#inredningsblogg#joelhome

En salig blandning av gamla och nya krukor och vaser. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

]]>