Semestertips i Stockholm – nyttig snabbmat för hela familjen

Med start redan förra veckan ger jag mina bästa semestertips om du som ska resa till Stockholm i sommar. Idag får du tips på var du hittar nyttig snabbmat för hela familjen. Varsågod! Jag har testat dem alla så klart..

Många med mig letar efter alternativ till de stora hamburgerkedjorna. Och det finns MASSOR med nyttigare snabbmat i Stockholm! Reser man med barn eller ett resesällskap som snabbt blir akut hungrig (läs jag i båda fallen) är just snabbheten viktig… Här kommer mina bästa tips som sparar tid och pengar till dig. Fokus Stockholm city!

Foto: Johanna Hulander, Joel home. Meat on a stick – MOAS kebab.

MEZEFABRIKEN

Det här är mina barns favorit. Restaurangen ligger i bottenvåningen i MOOD-gallerian, ingång Norrlandsgatan. Du väljer kött eller vegetariskt och väljer sedan tillbehör och deras fantastiskt goda persiska röror/såser. Nyttigt och gott! Även här kan mindre barn dela för portionerna är stora.

HOLY GREENS

Vägg i vägg med Mezefabriken men här har man enbart sallader och juicer. Mycket populärt lunch-ställe och jag vet varför. Det är nyttigt och gott men inte riktigt en barnfavorit. Då kan man kombinera med grannen. Bottenvåningen i MOOD-gallerian, ingång Norrlandsgatan alltså.

URBAN DELI

Har blivit en matkedja som växer i snabb takt. Den bästa butiken i city finns i korsningen Sveavägen/Olof Palmes gata i city. Här finns färdigmat till picknicken, en god charktallrik som jag brukar festa till att handla med på fredagar men också mikrofärdigt och sallader. Frukt och godis-disken är dyr men god…

LETT

En norsk(!) snabbmatskedja som enbart inriktar sig på hälsomat. Finns mitt i city på Sveavägen 23 och på Regeringsgatan 65.Här plockar man ihop sin egen matsallad alt finns det allt från havregrynsgröt, wraps till smoothies. Snabbt och smidigt.Ingen kulinarisk högtid men alla blir mätta.

SUSHIRULLEN

Har ni av misstag (jo, den här gatan är inte någon gata värd att ägna någon längre tid åt) hamnat på Drottningggatan så är det för att besöka barnfavoritaffären TGR, Åhléns City eller nya Arket som precis slagit upp dörrarna. Här är det lätt att hamna på dåliga och dyra turistrestauranger så se upp. Det finns några guldkorn med snabbmat för akut hungriga. Det här är ett. Färdiga sushi-rullar som finns klara att ta med direkt. Och så får man med en söt liten plastfisk med soya att hälla över. En räddare i nöden för barn (och vuxna) som gillar sushi. Bra priser!

IT´S PLEAT

I november öppnade H&M den här hälsorestaurangen en trappa upp ovanför butiken (tidigare H&M home). Det här är kontorsfolkets lunchrestaurang men säkert lugnare under sommaren. Trevlig personal, cool inredning med mycket växter och en rad alternativ för att passa alla.

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En hel eller halv portion finns av det mesta vilket uppskattas. Hel fruit platter rainbow plate för 75 kronor är smaskens…

Dessert-tallrik. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Också skönt att kunna ta en kaffe för 19 kronor istället för hos dyrstället Vetekatten som tar det dubbla…

M.O.A.S

En riktig matnörd reste runt och letade efter den ultimata snabbmaten, hittade ingen perfekt kebab i Sverige så han öppnade ett eget litet ställe på Roslagsgatan 6 (alltså en liten bit att gå från city)Meat on a stick – M.O.A.S. Det är egengjord kebab (man kan välja på kyckling, kalv eller nöt) och till efterrätt CHOKLAD-kebab signerad Daniel Roos. Kostar cirka 100-140 kronor men de är så stora att barn definitivt kan dela. Min favorit är Hanoi. Barnens Stockholm. Kolla öppettiderna på hemsidan för de varierar. Under sommaren finns en uteservering med andra populära restauranger vägg i vägg så det finns flera platser än vanligt.

Missa inte –Matbutikerna som har färdigmat; ICA NK i bottenvåningen av NK på Hamngatan. Man kan även sitta där. Paradiset – Regeringsgatan 44 en hel mataffär med hälsotema. Happy Food Store -Sveavägen 22.

Hoppas att du hittar en favorit och att min guide underlättar din semester!

Har du flera tips? Skriv en kommentar!