Silver

Varje år fick jag en silversked, ”Dala”, i julklapp av de äldre släktingarna. Till slut någon gång i tonåren hade jag tolv. Och då hade jag även tolv “blå blom”-koppar att använda till skedarna. Uppskattade jag det? Nja, inte som jag hade gjort om jag fått dem idag…  I veckan presenterade det svenska bestickföretaget Mema Gab den nya dessert-serien ”Estelle” på Wienercaféet i Stockholm och jag blev påmind om mina silverskedar som ligger inrullade på säker plats.

#memagab#silver#wienercafeet#inredningsblogg#konsult#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Besticken den här gången formgivna av Erika Lagerbielke, mera känd för sin minimalistiska glaskonst som nu för första gången formgett bestick i en oväntat romantisk stil.

#memagab#wienercafeet#silver#inredningsblogg#konsult#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Borden var vackert dukade med prinsess-rosa dukar, blandade silverskedar, specialkomponerade bakelser och de finaste buketterna arrangerade av proffset Lars Eriksson.

#estelle#silver#inredningsblogg#joelhome

#mema#inredningsblogg#joelhome#

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

#inredningsblogg#estelle#joelhome#larseriksson#dukning

Lars Eriksson. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En kurs hos honom i Grythyttan finns nu på min ”Vill göra-lista”. Någon mera som hakar på? Tar med mig tänket att verkligen använda silvret och blanda sorterna. Och ska skapa Lars Eriksson-buketter imorgon med allt grönt jag och barnen hittar i skogen. 

]]>