Snart öppnar Habitat i Stockholm

Om några dagar öppnar varuhuset Habitat i Stockholm som Terence Conran en gång startade på 60-talet i England. Sedan dess har bland annat familjen Kamprad hunnit äga företaget som nu ägs av brittiska Home Retail Group. I Sverige kommer Habitat att drivas av ägarna till ROOM och säkerligen är en expansion till andra städer inte omöjlig om försäljningen går bra. Habitats sortiment kan liknas med ett exlusivare IKEA, Åhléns och Mio. Det finns många godbitar att välja bland om man vill köpa nyproducerad inredning (förutsatt att priserna håller samma nivå som i de andra länderna där butikerna redan finns etablerade) Så här såg en av butikerna ut i Paris.

 Shoppa inredning i Paris. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Lampan Helena fick följa med hem i resväskan. #joelhome#habitat

Lampan ”Helena”, designad av supermodellen Helena Christensen, är numera en klassiker. Men den här väggmodellen är relativt ny. En enkel blomlampa fick följa med i resväskan hem…  Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Lamp-avdelningen är bra på Habitat. #joelhome

Och just lampavdelningen är en av Habitats styrkor. Den här gillade jag. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Lampor på Habitat. #joelhome

 Varför inte ha en spöket Laban-liknande lampa på barnens rum? Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Det här kollaget visar mina favoriter i nuvarande sortiment. Vi får se vilka av dessa vi kommer att kunna skåda i den nya butiken.

Mina tips för shopping på Habitat. #joelhome

Foto: Habitat. Kollage av Johanna Hulander, Joel home.

]]>