Söndag – Baka (tunn)bröd i stekpanna

Denna söndag vaknade jag tidigt. Solen strålar redan och det ska bli 30 grader varmt här på sommarstället. Det finns inget godare än nybakat bröd men det är sällan man har lust och tid att jäsa bröd på morgonkvisten så här är mitt recept på hastbakat bröd i stekpanna.

För cirka 8-10 bröd.

50 gram smör (rumsvarmt)
2 dl rågsikt, rågmjöl eller
rågflingor (jag tog flingor imorse)
Ca 3 dl vetemjöl eller annat nyttigare mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk, skyr
eller Onaka

Beroende på smak: 1-2 msk honung eller sirap, 1 tsk fänkålsfrö, 1 tsk anis.

Arbeta ihop smör med torra ingredienser, tillsätt resten. När du har en bra konsistens dela i 8 delar och rulla dem i lite mjöl. Kavla ut till tunna runda kakor.

(Hur tjocka du nu vill ha). Ju tjockare desto längre stektid.

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Se till att ytan är lite mjölad. Stek varje bröd på medelhög värme cirka 1,5 minut på varje sida eller tills de får fin färg.

Perfekt picknick-mat eller som idag till frukost. Ha en riktigt skön dag!

________________________________________

Kom ihåg att lyssna på veckans avsnitt av Inredningspodden. Den här veckan möter jag Thommy Bindefeld och vi pratar om Estrid Ericson och Svenskt Tenn. Lyssna direkt här.

/Johanna