Svenskt Tenn + Einar Mattsson

Precis vid kajen i ett högt gammalt kulturskyddat tegelhus i Kvarnholmen renoveras det för fullt. Från att vara ett mjölmagasin under många år växer nu lyxiga bostäder fram av fastighetbolaget Einar Mattsson. Ett roligt samarbete lanserades idag på våning 7 där Svenskt Tenn inrett en lägenhet på 108 kvm med en utsikt som är minst sagt gudomlig.

#kvarnholmen#einarmattsson#svenskttenn#inredningsblogg#joelhome Den gemensamma takterrassen på våning 11 med utsikt över Stockholm. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

På plats idag fanns även Svenskt Tenns Afternoon tea så här vackert arrangerat.

#kvarnholmen#einarmattsson#svenskttenn#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och inredningsarkitekterna Katarina Abrahamsson och Martin Edvardsson skapar (som vanligt) en inredning som man vill flytta in i direkt. Trots att den tilltänkta kunden i den här lägenheten är ett medelålders par eller en kvinna med utflugna barn där de sociala ytorna är i fokus. Spana in de här pressbilderna som jag fick med mig så förstår ni vad jag menar.

#kvarnholmen#einarmattsson#svenskttenn#inredningsblogg#joelhome

Med fokus på utsikten. Lägg märke till olika färger och former. Foto: Pressbilder Einar Mattson och Svenskt Tenn.

#svenskttenn#einarmattsson#kvarnholmen#inredningsblogg#joelhome

Mycket runda former som jag älskar. Och titt-skåp där prydnadssakerna samlas ihop istället för att ligga utspridda över hela lägenheten. En tilltalande tanke… Foto: Pressbilder Einar Mattson och Svenskt Tenn.

#kvarnholmen#svenskttenn#einarmattsson#inredningsblogg#joelhome

Det öppna köket med stolar i både tyg och manchester. Den lilla glödlampan ovanför matbordet känns oväntad och kul. Fotokonst på väggen. Foto: Pressbilder Einar Mattson och Svenskt Tenn.

#kvarnholmen#einarmattsson#svenskttenn#inredningsblogg#joelhome

Behagligt med en stor grön matta som skapar en ombonad stämning i sovrummet. Tavlan av Jockum Nordström sitter på sidan av sängen med möjlighet att ge plats åt flera verk – eller inte. Filosofin att alla saker som man gillar passar ihop tillämpas i praktiken. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

#kvarnholmen#einarmattsson#svenskttenn#inredningsblogg#joelhome

Foto: Pressbilder Einar Mattson och Svenskt Tenn.

På vägen ut passerar jag den stormönstrat tapetserade hallen som skapar en välkomnande känsla och värme. Tack för inspirationen Einar Mattsson, Svenskt Tenn och Springtime!

#kvarnholmen#einarmattsson#svenskttenn#inredningsblogg#joelhome Hallen med Josef Franks stormönstrad tapet här i lila skapar en ombonad känsla. Jämför i tanken om väggarna varit vita. Trist! Foto: Pressbilder Einar Mattson och Svenskt Tenn.

]]>