Tack augusti!

Ingen månad är så sprängfylld som juni och augusti eller hur? Först ska allt avslutas innan semestern och sedan ska allt starta upp igen i augusti. För oss som arbetar med inredning är Formex en riktig rivstart efter semestern.

Formex höst/vinter 18/19

I höst och vinter får vi se det här;

Stil: Lodge-looken. Rustikt, trä, mönster. Formex gästinredare från Storbritannien, stilgurun Abigail Ahern, inredde en hel värld i denna lodge-stil. Blanda nytt och återbruk.

  • Säsongens tveksamma pryl: Konstväxternas återkomst. Tummen upp eller ner?
  • Säsongens trend: Växtmöbler och blomkrukor.
  • Färg: Gult, orange, brunt i en ny kombination med rosa, ljusblått.
  • Material: Sammet, skinn, keramik och glas.
  • Metaller: Mässing och svarta metaller med en touch av stål för lampor och beslag.

Designspaning i Finland

Jag tog en tur till Finland förra veckan där jag besökte södra Karelen vid gränsen mot Ryssland. Passade också på att besöka Helsingfors och hann med att se massor av finsk inredning, design och arkitektur. Hoppas få till en kort Helsingfors-guide för dig som funderar på att åka dit.

Inredningspodden – min nya podcast

I Helsingfors träffade jag också en känd inredare som kommer att vara gäst i min nya podcast Inredningspodden som lanseras i höst. Det blir en ren intervju-podd där jag träffar kända och okända personer som arbetar med inredning, design och arkitektur. Så här glad blir man efter ett sådant möte…

Alla foton ovan: Johanna Hulander, Joel home.

Tack augusti du har varit bra på alla sätt! Vad mycket spännande som nu händer i september… Ha en skön helg! Kram Johanna