Take a walk in Bali – Campuhan ridge walk.

Nära Ubud finns Campuhan ridge walk. En vandringsled på cirka 8 km som delvis går längs en bergskam med en vidunderlig utsikt över regnskog och fält med krokodilgräs. Med tanke på värmen och barnen så valde vi dock att gå en kortare variant på 6 km ToR. Mycket uppskattad av alla. Vi räknade djur längs vägen – såg en ödla stor som en räv, otaliga små ödlor, fjärilar, grodor m fl. Tack och lov inga ormar…

Efter ett tag övergår vandringsleden till att gå genom små byar där det finns små restauranger som säljer “Young Coconuts” att dricka och fried rice för totalt ca 30 kr. Vi stannar vid ett ställe bland risfälten som heter Karsa cafe.

Alice – the animal lover. ❤️

Värt ett stopp! Runt en damm finns små pålhus där man kan njuta av den fina utsikten. Vi äter frukttallrikar, goda rismjölspannkakor med banan och dricker juicer med citron och mynta, vattenmelon (som blivit barnens favorit) som de pressar direkt, allt för 170 kr för fyra. Missa inte heller det lilla söta spaet i huset ut mot risodlingarna, också här med mycket bra priser.

<<<<<<<<< avägen öppnar sig himlen och ett skyfall gör vägen till ett vattenfall som blir en utmaning att klara nerför berget. Samtliga foton: Johanna Hulander, Joel home.

i lyckades vila under ett träd med gunga innan vi fullkomligen rann nerför berget och lyckades stoppa en taxi som tyckte det var ok att köra fyra drypande blöta personer.

Kvällen till ära blev det fransk mat på Bistro Kebun, helt ok mat, om än lite ojämn kvalitet, när man vill äta annat än balinesisk mat. Och till priser som är en bråkdel av det vi betalar i Sverige. Avslutar med en fotmassage, fot- och handvård för 100 kronor. Och svär lite över det dåliga nätet… 😉

God natt från Bali!