Tillbaka i bloggvärlden!

Efter ett uppehåll från bloggen är jag tillbaka. Jag behövde en paus efter att ha bloggat i ett antal år för att fundera kring vad jag vill förmedla med det jag skriver och fotograferar. Och efter ett tag kom jag på att jag vill fortsätta blogga om inredning som jag själv tycker om och som jag själv använder i de inredningar som jag skapar på ett personligt sätt. Jag vill fortsätta använda så mycket av mina egna bilder som möjligt även om det tar mycket längre tid. För jag gillar att fotografera och jag är bra på det. Jag kommer att börja tillåta annonsering i bloggen under hösten och den kommer att byggas om till en mobilanpassad sajt (ett evighetsprojekt som inte prioriterats av varken mig eller min växande leverantör som hela tiden får större och större kunder)…

Mitt fokus är framförallt inredning som håller i längden. Därför är jag ju också mycket förtjust i gamla och antika möbler. Jag delar som vanligt min tid mellan lägenheten i Stockholm och bergsmansgården på landet där jag får fullt utlopp för byggnadsvård och gamla grejer. 

Mitt stora intresse vid sidan om inredning är resor. Det vet ni som följt med i bloggen genom åren även om det är först nu när barnen är så pass stora som vi börjat resa mera igen). Även i fortsättningen får ni följa med ut på resorna om ni vill även om jag inte kommer att maximera som förra året med USA, England, Spanien, Danmark och Island. På alla resor håller jag koll på vad som är intressant att skriva om på bloggen och vilka platser och ställen som kan vara intressanta för er läsare. Det har blivit en vana (familjen är också van numera) och jag tänker ofta “Åh, det här måste jag skriva om…”. Ibland blir det för något annat forum som jag skriver men oftast här på bloggen. Så här långt i år har resorna gått till Franska rivieran inkl. Monaco i april (jag och Alice, då 7 år, först själva 4 dgr i Nice, sedan rundresa i haut Provence. Tillbaka i Aix där jag pluggade för 21 år sedan!) och Danmark nu i juli. En Köpenhamsguide är på uppsegling med nya tips. 

Sist men inte minst har jag spännande nyheter! Youtube-kanal och Podd med min vän… Tack för att ni läser och följer med och välkommen du som är ny läsare! Nu kör vi sommaren 2016! 

#sommaren2016#inredning#interiordesign#joelhomeEn mix från de senaste månaderna. Överst: Fixar staket, röjer skog, möbler som slipas med nyinförskaffad slipmaskin, krukor som målas och äggoljetemperafärg som ska målas. Barnen som får hänga med på allt just nu, odlingarna som är min avkoppling och bergsmansgården. Bakar, badar, odlar, pysslar denna sommar. Och jo, jobbar också emellanåt. Har fastnat för egenföretagaren Sofi Fahrmans blogg där hon låter det skina igenom att hennes liv, som tydligen skapar avundsjuka hos en del, handlar ganska mycket om jobb också men det liksom är så naturligt att det bara hänger med i samma andetag som allt annat. Jobbet är ju alltid med som egenföretagare. Längst ner resorna so far – Louisiana, bästa konstmuseet i norra Europa, Nice, ja vi bodde på Promenade des Anglais på hotellet där de fick stopp på lastbilen och det känns ofattbart att det denna tragedi utspelades där 2,5 månad senare. Köpenhamn – varje år tillbaka och fira vår bröllopsdag. I år übercool etagelägenhet på Scandic hotel Front med utsikt över hamnen och operahuset. Hit återvänder vi nästa år. 

Foto: Johanna Hulander, Joel home.


After several years of blogging about interior design I decided it was time to rethink what I wanted to acheive by writing at my own site. Now I am back full of inspiration and certain that I want to focus on sustainable interior as before. My personal view upon Interior design is to buy or redo furniture that can last for a long time. Antique, old or new made of materials that can last for a long time and is allright with the environment. I also want the interior to be affordable for many people.  I will continue to share my travels that are a passion of mine since I went to the US alone to visit my penpal after 7th grade ;)… And finally I have some exiting news! A Youtube-channel with videos and a Pod with my friend. Let´s go summer 2016! 

 

]]>