Uppsnappat i veckan – 9 2016

Bokstavligt talat fem i tolv kommer här veckans uppsnappat! Puh. Söndag och sportlovsveckan är snart slut. Och jo, jag har faktiskt sportat en del. Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka på gymmet. Artros i fötterna är min stora motivation. Inredningsveckan har varit fylld av roliga projekt. Som jag skrev om tidigare så hjälper jag Johanna Engberg som driver barnklädesbutiken ByEngberg med sin nya lokal. Häromdagen letade vi efter annorlunda inredning och hittade bland annat den här klädhängaren hos Garbo Interiör. Hade passat utmärkt i stil men höjden passade inte riktigt för barnkläder. 

#garbointerior#inredningsblogg#joelhome#inredare#johannahulander#byengberg

#byengberg#inredning#inredare#johannahulander#joelhome#inredningsblogg

Överst klädhängare från Garbo och nederst Instagram-bild på oss från nya butiken.

Fastighetsbolaget Blooc, som skapar trendiga och inspirerande bostäder, börjar nu producera vissa delar av sin fasta inredning. Först ut är saker till badrummet. Spegel och lampa. (Och Frida som driver Trendenser har också börjat samarbeta med svenska producenter för att skapa nya produkter. Först ut en keramikvas men jag tror att vi snart får se mera.)

#blooc#inredningsblogg#inredare#johannahulander#joelhome

Foto: Blooc.

I april är det dags för IKEA art igen. Den här gången lanseras 11 foton av lika många konstnärer. Alla för 99 kr/st. Prisvärd fotokonst. 

#ikea#art#event#2016#inredningsblogg#joelhome
Foto: IKEA.

Färgtillverkare Farrow & Ball har lanserat ett antal nya kulörer och jag testmålade en ljus kulör till kontoret. Renoveringstapet, spackling, grundmålning och sedan två lager färg senare. Tummen upp och grönt ljus till en kund som nu vet vad som väntar.

#renovering#inredningsblogg#joelhome
Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Veckans hemnet-hem är utan tvekan stylisten Josefin Hååg och hennes frus hem som är ute till försäljning. Deras hem på 20 kvm är verkligen maximalt utnyttjat. 

#josefinhaag#inredning#inredningsblogg#joelhome
Hemma hos stylisten Josefin Hååg. Foto: Fantastic Frank.

Bloggaren Johanna Bradford säljer också sitt hem. Bilder på det finns här.

Och småsaker som är på tapeten just nu? Påsken är snart här och jag kommer att plocka fram några riktiga klassiker i mitt skåp från Royal Copenhagen. Egentligen inte min stil direkt men jag antar att det är växtintresset i mig som gör att jag fastnat för både de stora och små påskäggen… Nyhet för i år är bl a det här.

#bonbonniere#påsk#påskägg#joelhome#inredningsblogg

Geranium. Foto: Royal Copenhagen.

Designtorget har ju gjort en fin makeover i sina butiker och den här lilla nyheten fastnade jag för. En korthållare i skinn från Tärnsjö läder tillverkad i Sverige. 229 pix.

#korthållare#tärnsjö#läder#inredningsblogg#joelhome
Foto: Designtorget.

Med detta korta svep önskar jag en riktigt skön start på veckan!

]]>