Uppsnappat i veckan – v 10 2015

En lite annorlunda veckosummering. Ni vet hur det är. Livet snurrar på med rutiner och vardag. Man tar varandra för givet och så plötsligt händer det något allvarligt och man tappar fotfästet en kort stund innan man inser att vi måste ta vara på den tid vi har tillsammans. Det som egentligen är självklart men vi inte riktigt hinner med. Prata, skratta, äta gott, njuta av solen och värmen.  Och jag har hållit kvar känslan för vad som är viktigt när hemmet svämmats över av tvätt och leksaker spridits överallt i veckan. Valt att titta på fredagsbuketten istället och de första snödropparna…

#fredagsblomma#vårbukett#inredningsblogg#joelhome

#snödroppar#vår#spring#inredningsblogg#joelhome

Vårbuketter med hyacint, eucalyptus, ranunklar, annemoner och vide. Och nederst snödroppar! Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Under veckan har mejlboxen fyllts på med nyheter. IKEA satsar vidare på baby-kollektioner med nya Charmtroll, liksom Kappahl med sin Newbie home-kollektion till skillnad mot H&M home som lägger ner sin baby-satsning.

#ikea#charmtroll#baby#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA Livet hemma.

Waldemarsudde-krukan fyller 100 år och kommer för första gången i en ny blågrön kulör. Börjar säljas 16 april.

#waldemarsudde#kruka#nyfärg#inredningsblogg#joelhome

Foto: Prins Eugens Waldemarsudde.

Hemnet-objekten som jag fastnade för i veckan fanns båda hos Fantastic Frank och visar först en lägenhet från ett hus på Surbrunnsgatan som jag passerat många gånger på barnvagnsrundor. Cool fasad som påminner om ett hotell… Vackra vintage-fåtöljerna i skinn och så klart kudden från Lucky Boy Sunday.

#fantasticfrank#surbrunnsgatan#inredning#inredningsblogg#joelhome

Foto: Fantastic Frank.

Det andra objektet på Tyska Brinken har en bokhylla som inte går av för hackor. Vem får inte lust att bygga en sådan här platsbyggd efter att ha sett den här?

#tyskabrinken#fantasticfrank#inredningsblogg#joelhome

Foto: Fantastic Frank

I helgen föreläste jag också om trender. Det här är några av sakerna som fick följa med för att beskriva Nordisk natur, Mörk elegans, Lekfulla pasteller och färgglatt 80-tal.

#natur#houseofrhym#alessi#inredningsblogg#joelhome

#gardenglory#inredningsblogg#joelhome

#färg#iittala#mumin#ulrikagyllstad#inredningsblogg#joelhome

Linneduk och kudde i korall och linne från Himla, ”ägg-motiv-kudde från Ulrika Gyllstad, ursnygg ampel från House of Rhym,underbar handgjord ljusstake från Crème de la crème, träbricka från Alessi design Marcel Wanders, trädgårdsslang från Garden Glory, ljusstake, burk och mugg från Iittala, Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Ha en riktigt fin start på veckan! 

]]>