Uppsnappat i veckan – v 10 2016

Söndag igen! Och pressmaterial inför trädgårdssäsongen har haglat in i mejlkorgen. Men även barnkollektioner är på tapeten. Den här veckan står IKEA för den finaste hållbara nyheten då de äntligen släpper en hel kollektion barnmöbler i obehandlad furu; Flisat. Det gör det möjligt att måla eller lasera möblerna i den färg man själv vill ha. Jag har länge efterlyst en prisvärd barnserie som inte består av mdf eller spånplatta rakt igenom eftersom det är kört när de utsätts för vatten och slag (som kan hända i ett barnrum). 

#flisat#ikea#barnmöbler#inredning#inredningsblogg#joelhome
Foto: IKEA. Oklart var serien Flisat produceras.

Och inte nog med det utan sedan fortsätter IKEA att mata ut inte bara en utan två fina compact living-nyheter för den som vill ha extra sängplatser. Och det vill man ju ofta ha men utbudet har varit tämligen begränsat. En gammal klassiker – utdragssoffan – är tillbaka, Fyresdal. Och i den nya modulsoffan Vallentuna kan man ha en utdragbar sängmodul. Smart. 

#ikea#fyresdal#inredningsblogg#joelhome#johannahulander

#ikea#vallentuna#april#news#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA. Tillverkningsland oklart.

Och de tar upp kampen med ICA hemma och Granit om att skapa det perfekta planteringsbordet och skapar ett i plåt. I april får vi se om nyheterna håller måtten “in real life”. 

#planteringsbord#hindo#inredningsblogg#joelhome#ikea#inredning

Foto: IKEA. 

Slettvoll lanserar de här vackra utemöblerna som likaväl kan flytta in när säsongen är över.

#slettvoll#inredning#outdoor#utemöbler#inredning#inredningsblogg#joelhome

Foto: Slettvoll. Tillverkningsland oklart. 

Men för att fortsätta med nyheter för barn så släppte Duka de här kalas-bilderna stylade av Pella Hedeby med produkter som kommer att säljas på City Gross. Skönt när det finns fina nödlösningar i mataffärerna tycker jag.

Foto: Duka kitchen.

Zara home har länge haft en stort utbud av inredning för barnrum (och man förstår att “det går bra nu”. Ägaren av Inditex som äger bl a Zara blev nyligen korad en av världens rikaste män). Den här söta nattlampan föll jag för. Se även den här inspirationsfilmen för att inreda barnrum som Frida på Trendenser och Pella gjort tillsammans för Eco wallpaper. 

#nattlampa#zarahome#inredningsblogg#joelhome#johannahulander
Foto: Zara home.

Bjorn Wiinblads kollektioner fortsätter att utvidgas. Man kan tröttna på motiven när det blir för mycket, men de här nya vaserna är lite lagom tycker jag på sitt charmiga sätt.

#bjornwiinblad#ceramics#inredningsblogg#joelhome

Foto: Bjorn Wiinblad design.

Veckans hemnet-hem? Kalla mig tråkig men just nu är jag inne i en klassiskt ljus fas i ett skriande behov av solljus, så de här två objekten tycker jag om. Den första stylad av Josefin Hååg för Fantastic Frank med taklånga gardinvåder som ramar in och ger mjukhet till inredningen.

#josefinhååg#styling#joelhome#inredningsblogg#johannahulander

Foto: Fantastic Frank.

Den andra lägenheten är en etta på 20 kvm, med sovalkov en trappa upp, där alla funktioner är noga uträknade för att rymmas.

#hemnet#hem#inredningsblogg#joelhome

Foto: Fantastic Frank.

Tack för att ni läser! Det gör mig så glad! I veckan som kommer skriver jag om bästa påskdukningen och ett före- och förhoppningsvis efter-reportage hemifrån… Följ med här och på Instagram!

]]>