Uppsnappat i veckan – v 12 2016

Hoppas att ni haft en skön påskhelg! I Stockholm kom äääntligen våren i helgen. Vi firade både påskafton och vår med en riktig Pavlovatårta med spanska jordgubbar. 

#påsktårta#inredningsblogg#inredare#joelhome

Pavlova med jordgubbar. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och nu börjar även våren komma till Dalarna där jag befinner mig nu. Har ni lite tid över i Stockholm så besök vårsalongen på Liljevalchs! (subventionerat så till den milda grad att det endast kostar 20 kr att gå in). Tillfälligt flyttad till taket på Brunkebergs torg bakom Gallerian. Färden upp till utställningen uppskattades minst sagt av barnen där vi skakade upp med en bygghiss och där tjuvkik ut gav ungefär samma känsla som att hissas upp i Slänggungan på Gröna Lund… Konsten var också en godisblandning av salt, sött och mittemellan. Missa inte heller fiket (med avokadosmörgåsar) som drivs av Taverna Brillo. Hit kommer jag att åka en gång till innan de slår igen den 10 april! 

#vårsalongen#liljevalchs#konst#art#inredningsblogg#joelhome

#vårsalongen#liljevalchs#konst#art#joelhome#inredningsblogg

#vårsalongen#konst#2016#inredningsblogg#joelhome

Några av mina favoriter. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

I veckan visades vad som marknadsförs som Sveriges lyxigaste lägenheter genom tiderna, som nu är till salu, upp för press. Det är de fyra översta våningarna på Scandic Continental som bildar 18 bostadsrätter med full hotellservice (om man så vill). Den dyraste lägenheten har sålts för 104,5 miljoner kronor (enligt skvaller från DI till Filip Tysander, ägare av klockmärket Daniel Wellington). Inredningen är skapad av arkitekten Andreas Martin-Löf. Detaljarbete på hög nivå med specialritade kök och badrum. Styling i visningslägenheten av Maria Kangärde. Kul att se vilken stil man valt för att sälja detta superexklusiva projekt. En ljus sober skandinavisk touch med olika nyanser av greige och grått. Extrabred ekparkett. Mässingsdetaljer från bl a Per Söderberg, Konsthantverk, House Doctor såvitt jag ser. Materialval stål och mässing blandat, linnetyg, sammet och lite marmor på det. 

#continentalapt#stockholm#joelhome

#continental#apartments#esny#inredningsblogg#joelhome

Foto: ESNY, Eklund Stockholm New York.

Ett oväntat samarbete som börjar säljas i april är Marimekkos samarbete med lågpriskedjan Target. En hel del fina produkter till betydligt lägre priser än Marimekkos vanliga prissättning. Många fina produkter i blåsvarta kombinationer.

#target#marimekko#inredningsblogg#joelhome

#target#marimekko#inredningsblogg#joelhome

Foto: Target.

Med det önskar jag en skön helg! Och missa inte att ni hittar mig på Instagram under @joelhome och på Facebook under joelhome.se

]]>