Uppsnappat i veckan – v 13 2016

Det är söndag och sista dagen på påsklovet. Det har varit roligt att kunna göra saker med barnen några dagar även om jag jobbat på kvällarna. Att inte höra sig själv säga ordet “skynda” så många gånger… 

Istället har vi tagit det lugnt i Dalarna och hemma, ätit amerikanska pannkakor till brunch. Bland det bästa jag vet… När jag pluggade i Sydney 1997 hittade jag ett café vid Coogee beach där de serverade amerikanska pannkakor med jordgubbar och sirap. Sedan dess är jag fast.

#pannkakor#pancakes#inredningsblogg#food#joelhome

Hälsotipset som jag testat: Laga på dinkelmjöl, sojamjölk med kokos, A-fil. Stek i kokosolja. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Nyhetsflödet i veckan har jag följt med ett halvt öga. IKEA imponerar på mig genom sin flit. Nu lanserar de kollektionen “Användbar” med produkter i naturmaterial (äntligen ännu mera) och en fin bok med tips om återanvändning och miljösmarta lösningar. Den här bänken att förvara flaskor etc. tycker jag är smart.

#ikea#användbar#recycle#bench#inredningsblogg#joelhome

Bänk Användbar. Säljstart 8 april. Foto: IKEA. 

Även odlingskärl och amplar ger jag tummen upp för. (Tummen ner gör jag för att man inte redogör för tillverkningsland i pressmaterialet från denna inredningsjätte. Jo, jag vill veta framförallt när det rör en kollektion om återbruk och miljötänk). Och så budget-servisen där man kan köpa de här tallrikarna, som påminner lite om papperstallrikar, “Sanningen” för – 19 kr styck! Ett bra alternativ till just papperstallrikar.

#ikea#tallrikar#sanningen#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA.

Hemnet-hem som sticker ut? Den här lägenheten i Hammarby Sjöstad är inredd med lyx och glamour men det går att plocka några russin ur kakan och kopiera till sitt eget hem. Exempelvis hur inredaren använt sig av stora mattor som ramar in och skapar hem-känsla.

#daybed#hemnethem#inredning#inredningsblogg#joelhome

#hemnethem#inredningsblogg#joelhome

Lite varm i hjärtat av att Nittsjö keramik nu äntligen börjar bli trendigt igen. Den här servisen ovan har mamma och pappa haft sedan jag och min syster var små till exempel. Missa inte ett besök i fabriken utanför Rättvik om ni har vägarna förbi!

#hemnethem#inredningsblogg#joelhome

Foto: Alexander White. Sjöfartsgatan 6.

Några andra guldkorn som inte lanserats nu i veckan men som jag är himla fina är de här; Franska Petite Fritures soffa “Nubilo” i den här färgställningen. Som en ljusblå karamell!

#nubilo#petitefriture#inredningsblogg#joelhome

Foto: Petite Friture.

Och lampan “Karamell” från Örsjö belysning är en annan favorit just nu. Får se om det är något inredningsprojekt som de här godingarna kan passa in i. 

#karamell#örsjö#belysning#inredningsblogg#joelhome

Foto: Örsjö belysning.

Häng med på instagram för senaste nytt. Ni hittar mig under @joelhome 

Allt gott! 

]]>