Uppsnappat i veckan – v 14 2016

En riktig vårvecka är snart slut. Jag kämpar med astma och allergi den här våren men våren är värd alla besvär… Vad har hänt i veckan? Jag har börjat använda ett nytt talspråk efter att ha träffat retorikexperten Elaine Eksvärd. Nu säger jag att många saker har en “Åh fan-effekt” (ja, inte när barnen hör på direkt men annars). Efter att ha tillbringat två dagar med henne och 11 andra personer har jag behövt ha en lugn helg för att smälta alla fantastiska intryck. Tack Elaine och alla andra för oförglömliga dagar! 

Inom inredningsvärlden har Jonathan Adler stått för “åh fan-effekten” när det blev klart att han blir leksaksjätten Mattel Fischer-Price creative director. Vi kan räkna med att det blir en annan typ av färgsättning och säkert några specialkollektioner att hålla ögonen öppna efter. Kanske ett nytt Barbie-hus efter det Jonathan Adler skapade i verklig storlek?… 

#jonathanadler#mattel#toys

Foto: Mattel.

Ett annat inspirerande möte var att träffa familjen Dahl som driver Dahl agenturer sedan 60-talet. Tala om kundvård och service förutom det produktutbud de har – Hur många har lunch varje fredag för kunder och tänker på att det regnar och skickar med ett paraply? Inte många. 

#dahlagenturer#inredning#joelhome

#dahlagenturer#butik#inredning#inredningsblogg#joelhome

Inspirerande lunch hos Dahl agenturer med Ann-Catherine från Bo Etc. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Alldeles i närheten av Ejes choklad (bästa chokladen i hela Sverige jo, jag lovar) och inte långt från där jag bor ligger en gammal fastighet som även inrymt en biograf. En cool fastighet som nu fastighetsbolaget Glommen & Lindberg ska göra om till exklusiva (det skriver alla nu – det blir alltså lika med dyrt). Häromdagen fick jag hem ett fint bud med produktmaterialen och porslinet som ska finnas i lägenheterna. Och visst blir det extravagant med både Monika Förster och Andreas Martin-Löf i ett gemensamt designuppdrag. Klart i november. Jag följer projektet på nära håll. Hoppas att man väljer att fånga upp vissa detaljer från 1932 när arkitekten Björn Hedvall ritade fastigheten.

#glommenlindberg#paraden#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home. Glommen Lindbergs nya projekt Paraden.

Mäklarna har det senaste året tagit hjälp av olika samarbetspartners för att skapa drag till visningarna. Ett kul samarbete idag var Behrer & Partners som slagit sig ihop med Sven-Harrys kommande utställning “Swedish Art: Now!” kurerad av Oscar Carlsson. Tre verk visades i 2 RoK. Snyggt!

#svenharrys#swedishart#inredningsblogg#joelhome

Yoga-kvinnan på köksbordet skapad av Anna Uddenberg. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Och i veckan öppnar Salone del Mobile 2016 i Milano. Mitt hjärta värker för jag kommer inte att kunna åka som planerat. Redan nu visas det glimtar på nyheterna som kommer att lanseras. Jaime Hayon visar upp nyheter från Fritz Hansen som de här vackra ljusstakarna. Jag kommer att följa det hela via instagram men bokar biljett till nästa år så att det inte kan bli några förhinder 2017. Ha en bra start på veckan!

]]>