Uppsnappat i veckan – v 15 2015

Påsklovet går mot sitt slut för oss som bor i den här delen av landet. Vi började veckan med besök i Dalarna. Vackert så det nästan gjorde ont.

#dalarna#wu_sweden#picoftheday#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home och skärmdump från wu_sweden där bilden från Dalarna blev “Photo of the day”. 

Varje år utser Sköna hem ”Årets möbel” och visst är det intressant att se vilka möbler Sveriges största inredningstidning lyfter fram 2015. I år kandiderar de här fyra möblerna.

#åretsmöbel2015#aretsmobel2015#skonahem#inredningsblogg#joelhome

Foto: Kollage Johanna Hulander, Joel home med bilder från längst upp till höger – soffbordet “Bowl” från Fogia, övre mitten stolen “Madonna” från Gärsnäs, överst th fåtöljen “Chester” från Källemo och till sist soffan “Savannah” från danska Erik Jörgensen

Veckans ”Hemnet-hem” blir ju utan tvekan Tant Johannas lägenhet som är till försäljning. Jag som fullkomligen älskar William Morris mönster föll så klart för köket.

#tantjohanna#hemnet#inredningsblogg#joelhome

Foto: Entrance Mäkleri.

En inredningskedja som jag lätt missar när jag letar nya inredningsdetaljer eller mindre möbler är Zara home. Den spanska kedjan har en medelhavsstil som ibland inte känns klockren här i Norden men bland nyheterna finns guldkorn att hitta framförallt till sommarstället. 

#zarahome#beach#news#inredningsblogg#joelhome

#zarahome#shopping#summer2015#inredningsblogg#joelhome

Romantiskt för sommarstället eller användbar träpall för 500-lappen. Foto: Zara home.

Ett tips inför kommande vecka innan läggdags – på fredag öppnar Liljevalchs för Market Art Fair igen! Det ska jag inte missa. 

]]>