Uppsnappat i veckan – v 2 2015

 

Förberedelserna inför årets första Formex är i full gång denna vecka. En del nyheter har släppts redan innan och de mest omtalade bilderna kommer från danska House Doctor. Lampan nedan hamnar på min önskelista.

 #housedoctor#news#2015#formex#inredningsblogg#joelhome

#housedoctor#news#2015#inredningsblogg#joelhome

Foto: House Doctor.

Hemnet föll jag till för det här lite slitna 50-talshuset ritat av Bruno Mathsson. Ljusinsläppen, de gedigna materialvalen och genomtänkta detaljer. Se bara täcklocket över diskhon i grovköket, tillverkad av samma sten som bänkskivan.

#brunomathsson#hemnet#inredningsblogg#joelhome

#brunomathsson#hemnet#inredningsblogg#joelhome

Foto: Bjurfors.

Pinterest har utsett de tio viktigaste svenska ”pinnarna” för 2015. Rolig läsning och roliga pinnare att följa! Några följer jag redan men de här två tjejerna med över 7,2 miljoner(!) följare, hade jag helt missat…

#pejper#pinterest#inredningsblogg#joelhome

Foto: Skärmdump från Pejpers Pinterest-sida.

Kan vi ana att Pinterest kommer att nå oanade höjder 2015… Vi pinnar vidare och ser. Här finns jag och Joel home om du vill kika in vilka bilder jag pinnat.

Sedan det “personliga hemmet” blivit en av de hetaste inredningstrenderna och intresset för vintage- och retromöbler blivit glödhett så måste jag medge en sak. Auktionsvärlden är sig inte riktigt lik. Priserna är svårbedömda. Gissa till exempel vilken pryl som hade högsta budet ikväll av de här sakerna på Bukowskis Market där jag tog en hastig titt? 

#bukowskis#market#auktion#inredningsblogg#joelhome

Foto: Bilder från Bukowskis Market, kollage Johanna Hulander, Joel home.

Jo, side boardet i mässing och glas med utrop för 2000 kr hade ett bud på 10 200 kr innan auktionen ens var slut. Däremot ett fint praktiskt bord i teak och bok med illäggskivor designat David Rosén vid NK, utrop 3000 kr, har ett blysamt bud på 1600 kr innan auktionens slut. Men så finns det ju dessa skatter som golvlampan nederst som har ett bud på 300 kr. Och det är när man budar hem sådana kap som man är fast i auktionsträsket ett tag till 😉 

Avrundar en snöig vecka med en insta-bild från dagens tur på Gärdet. Flera hundra personer tränade inför Vasaloppet på preppade spår. Kul! 

#skidspår#gärdet#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

]]>