Uppsnappat i veckan – v 2 2016

Årets första “Uppsnappat i veckan” är här. Mängder av inredningsnyheter har släppts i veckan och mer kommer när Formex startar på onsdag i Stockholm och de internationella mässorna i Paris, Köln, Köpenhamn etc. är på gång. Veckan kunde inte fått en roligare start för min del när Stefan Nilsson i måndags traditionsenligt presenterade Stora trenddagen 2016. I år kommer Stefan att prata om fem huvudtrender – Santa Fé, Hedonism, Maskinellt, Astro och Makers & Fixers. 

Santa Fé – Lite vilda västern-influenser med kaktusar, geometriska former, blått, aprikos och gult kombinerat med trä och läder. 

#storatrenddagen2016#stefannilsson#trender2016#inredningsbloggare#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Hedonism – Njutar-trenden, tung sammet i rött, mässing med influenser från Art Deco. 

#trend2016#stefannilsson#inredningsbloggare#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Maskinellt – Grått, beige, vitt och metaller. Tar över efter den industriella trenden i år som fasar ut sakta men säkert.

#storatrenddagen2016#stefannilsson#inredningsbloggare#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Astro – Ja, läser man modetidningarna nu så ser man smycken och kläder med stjärntecken. Framtidens trend i vitt och transparent. Star Wars, 80-tal och rymden…

#astro#storatrenddagen2016#inredningsbloggare#joelhome

#astro#storatrenddagen2016#inredningsbloggare#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Makers & Fixers – Anti-trend-trenden och anti-konsumtionstrenden. Hållbarhet och engagemang i samhällsfrågor skapar en egen trend. Och IKEA hakar på den trenden genom att lotta ut gamla klassiker som den här nedan. Soffan “Moment” designad av Niels Gammelgaard 1985 som de själva köpt på auktion i originalförpackning. Visst blir det en utmaning för de stora producenterna att hitta alternativ till nyproducerade varor men desto mer nytänkande och intressant. 

#moment#ikea#vintage#interior#inredningsbloggare#joelhome

Foto: IKEA Livet hemma.

Ser man då dessa trender slå igenom i vad som skickats ut från producenterna? Nja, låt oss se efter. I London hittade jag det här märket Lumi, ett finskt märke, som inte slagit igenom i Sverige. Ännu… Vem blir först ut? På tjusigaste Conran shop hade dessa naturprodukter mesta möjliga exponering. Naturligt innehåll, hyfsat närproducerat, näverförpackningar, återbrukstänk kring förpackningarna och årstidsanpassade för huden. Den här typen av produkter tror jag vi kommer att få se flera av under 2016.

#lumi#conranshop#interior#blog#inredningsbloggare#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Bland nyheterna som sköljer över oss fastnar Granits nya samarbete med Smålands Skinnmanufaktur. Även det ett samarbete med samma anda som ovan. Dyrare än Granits övriga sortiment men jag gissar på slutsålt tämligen snabbt. Snyggt och klassiskt!

#granit#inredningsbloggare#joelhome

Foto: Granit.

Danska Kähler designar klassiker och är en av mina favoriter när det gäller framförallt vaser. Nu släpper de en högtalare, Fugato, i bland annat keramik och trä. Coolt!

#kahlerdesign#keramik#inredningsbloggare#inredningsblogg#joelhome

Foto: Kähler.

När det gäller tung sammet och rött så tror jag på sammet som material. Och på lyxiga detaljer som fransar. Den här nyheten från Osborne & Little känns anpassad för den skandinaviska marknaden.

#fransar#osborneandlittle#inredningsblogg#joelhome

Foto: Osborne & Little.

När det gäller årets kök finns det ett stort utbud av trä just nu. Här nedan IKEA:s nyhet där listen Falsterbo gör mest intryck på mig.

#ikea#falsterbo#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA.

Avslutar söndagens Uppsnappat med “Nouveau”, ett mönster skapat av Karin Ward för Linum i ny färgskala. Prisvärd vårkudde för 249 kr.

#linum#nouveau#inredningsblogg#joelhome

Foto: Linum.

I veckan som kommer kan du om du vill följa med på till exempel Formex pressfrukost, enklast gör du genom att läsa här på bloggen eller följa det snabbare via instagram @joelhome! Ha en bra start på veckan! 

]]>