Uppsnappat i veckan – v 21 2015

Det var länge sedan en vecka var så välfylld både på inredningsfronten och för mig på det privata planet. Jag startade ju veckan i Barcelona där jag passade på att besöka några av inredaren Lázaro Rosa Violàns fantastiska inredningar (Han har sin studio i Barcelona).  Passa på att besöka han senaste mästerverk om du ska till Barcelona – nya stället El Nacional som är ett omvandlat parkeringshus, numera tapaspalats. I Sverige är Violàn mest känd för inredningen av Nosh & Chow.

#violanlazzarorosa#toto#barcelona#inredningsblogg#blog#joelhome

Här restaurangen Toto med öppet kök och godaste pastan i stan. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

I veckan passade ett antal svenska inredningsföretag på att pressvisa sina höstnyheter i Stockholm. Jag hann med Jotex som stylats av Sacha Antic. Jotex breddar sortimentet ytterligare och börjar med start i juli att sälja ännu större möbler. Min favorit var dock det här veckade överkastet i linnemix med det passande namnet ”Johanna” samt deras nya stoora ullmattor, 3,5×2,5 meter. Budgettips.

#jotex#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Det svenska tapetföretaget med det franska namnet Decor Maison lanserade en ny kollektion med romantiska motiv inspirerat av Frankrike som säkert kommer att passa många av oss i smaken när sommarhusen ska tapetseras.

#decormaison#inredningsblogg#joelhome

Foto: Maison Decor.

Stureplansgruppen meddelade i fredags att de bygger ett exklusivt boutiquehotell på Blaiseholmen med takbar, Bank Hotel, som ska vara klart 2017. Inspirationsbilderna har drag av The Edition i London eller hur? Lovande. 

#bankhotel#stureplansgruppen#joelhome#inredningsblogg

Foto: Stureplansgruppen.

Veckans Hemnet-hem som många bloggare redan skrivit om är så klart det här vackra huset på Österlen. Bara fasaden är ju to die for aah. Som den sanna antikälskare är det här ett kap. 

#hemnethem#fantasticfrank#inredningsblogg#joelhome

#fantasticfrank#hemnethem#inredningsblogg#joelhome

Foto: Fantastic Frank.

På flyget till Barcelona läste jag ikapp tidningar som jag inte hunnit läsa noggrant. Blev så glad när jag kom till senaste numret av Residence och reportaget om en av mina äldsta vänner, Martina ErikssonHon ritar smarta och vackra hus på framförallt Gotland bland annat det i reportaget. En styling som jag gjorde för några veckor sedan kom också i tryck i en annan tidning. Balkonginspiration var temat med grönt och rosa. 

#martinaeriksson#arkitekt#inredningsblogg#joelhome

#balkong#inspo#styling#johannahulander#joelhome#inredningsblogg

Gröna och rosa dynor från Himla, porslin och odlingsglas (mina favoriter Green) från Saga Form och duk, ljuslykta från Indiska. Rottingstolar från IKEA. Tack Hanna på Himla och Tia på Micael BindefeldFoto: Johanna Hulander, Joel home och Samir Hadj.

Det får räcka som ett svep från veckan. Ha en bra måndag!

]]>