Uppsnappat i veckan – v 24 2015

En festvecka går mot sitt slut här i Stockholm. Igår pågick fester över hela staden. Summerburst, studentfiranden och så klart bröllopsfesten med stort B! Jag hann med ett dygn i sommarhuset innan vi åkte tillbaka till Stockholm för festligheter. Kopplade av med att plocka ihop den här bröllopsinspirerade buketten med allt vad naturen ger just nu. En bas av blåbärskvistar och grässtrån och blommor från gården. 

#bröllop#brudbukett#madebyme#inredningsblogg#joelhome

Bröllopsinspiration… Min egen är snart 10 år och hänger lätt dammig vid kakelugnen. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

IKEA satsar just på hemmagjorda saker i sin senaste kollektion ”Hemsmak” som släpps i slutet av juli. Kreativa kunder ska helt enkelt kunna köpa förpackningar till sina  hemmagjorda alster vare sig det handlar om mat eller konstverk. Kul idé. Hoppas de tänkt till på bra miljöval.

#ikea#hemsmak#inredningsblogg#joelhome#bloggare

Foto: IKEA.

I veckan var auktionshuset Lauritz återigen i blåsvädret då de anklagas för att ha sålt kopior av Hästens sängar på auktion i Danmark. Vi konsumenter verkar vilja fynda så till den milda grad att vi ibland inte säkerställer vad det egentligen är vi köper. Något att tänka på nu när reorna är i full gång även hos inredningsbutikerna. I veckan skrev min väninna på sin blogg att hon tänker vägra rea i juni. Läs hela inlägget här. Tankeväckande och bra Johanna!

Veckans Hemnet-hem blev det här. Vackert att placera handfatet framför fönstret. Och färgsättning av burspråket som gör att den ovanliga formen uppmärksammas!

#hemnet#hem#inredningsblogg#joelhome

Foto: Per Jansson. 

Ha en bra start på midsommarveckan! På fredag smäller det. Vad jag ska göra? Binda kransar på löpande band till alla som vill ha tror jag…

]]>