Uppsnappat i veckan – v 28 2015

Från storskogarna, omgiven av odlingar och blommande pioner, kommer på svagt nät en uppdatering över det jag funnit intressant i veckan. 

Granit har låtit Isabelle McAllister göra en tolkning av deras höstnyheter till barnrummen. Hennes idéer älskas av de flesta barn mina egna inkluderade… Vem vill inte ha romerska ringar i sitt rum liksom?

#granit#isabellemcallister#höstnyheter#2015

Foto: Isabelle McAllister/Elle Decoration.

Snart har jag tappat räkningen på IKEAs nya lanseringar. Serien Sittning visar upp en nyare sida hos jätten. Linne, marmor och hantverk på bilderna. Som alltid är jag intresserad av att se var och hur produktionen går till. 

#ikea#sittning#nyheter#2015

Foto: IKEA.

Efter att ha sammanställt 200 miljoner klickningar så skapades i våras Hemnethemmet av Tham & Videgård baserat på det människor klickat ivrigast på. Vad det blev? Jo, en faluröd “skokartong” med stort ljusintag.

#hemnethemmet#thamvidegård#hemnet

Foto: Hemnet

Hemnet visar två av Sveriges största inredningsbloggare, Frida och Tant Johanna, just nu hur de skulle inreda två av Hemnethemmets rum. Fridas dröm-vardagsrum skulle se ut så här och Tant Johannas dröm-kök skulle se ut ungefär så här. 

Butiksägaren Mimmi Staaf och hennes sambo har stylat och fotograferat det här Hemnet-hemmet på Östermalm i veckan som är ett av få nya objekt i semester-juli. Så här rosa och pastelligt blev det med några nyomstoppade stolar och IKEA-klassiker.  (Mimmi Staaf och Betonggruvan lanserar för övrigt ett makramé-samarbete för IKEA nästa vår!)

#fantasticfrank#hemnet#sibyllegatan50B#joelhome

Foto: Fantastic Frank.

I veckan tar jag en efterlängtad tur till vårt grannland. Följ med på InstagramMed det önskar jag en skön sommarvecka! 

]]>