Uppsnappat i veckan – v 3 2016

Inkorgen är fylld av nyheter av olika slag och roliga inbjudningar inför Stockholm Furniture Fair. Jag har redan visat en del nyheter från Formex men jag kan ärligt talat känna mig lite trött inför allt nyproducerat som i flera fall är slående lika varandra. Därför fokuserar jag i det här inlägget på några få producenter som jag tycker gör ett bra jobb med långsiktighet, miljötänk och användbara produkter. Iris hantverk är ett av dem. Sedan 50-talet har synskadade hantverkare arbetat med borstbinderi i Enskede och Estland. Nu med ny ledning och en del nya fina användbara prylar som de presenterade i veckan.

#irishantverk#inredningsblogg#konsultation#blog#joelhome#johannahulander

Hållbara prylar till hemmet. Foto: Iris hantverk. 

Kristina Dam är en dansk designer som ni kanske känner igen sedan tidigare. Nu går hon från designer till att även producera sin egen möbellinje på egen hand. Spegeln med klädhängare känns redan som en klassiker.

#kristinadam#formex#inredningsblogg#blog#joelhome#johannahulander

Foto: Kristina Dam.

Trenden med att göra nya typer av trycksaker inom inredningsvärlden blommar ut 2016. Shibsted lanserade i veckan My Home-magasinet med en fin layout (och obestruket papper som känns nytt inom tidningsvärlden). Hur ofta den ska ges ut har jag inte koll på.  Roligt att de samarbetar med Frida! Residence lanserar snart sin bookazine. Spännande att se på invigningsfesten i början av februari! Visst känns det redan som ett händelserikt år för inredningspressen?

Rörstrand som har 290 år jubileum tar åter upp Sigrid Richters servis “Eden”. Tja, man behöver inte alltid uppfinna hjulet på nytt när man redan har en egen historieskatt i sina egna gömmor.

#eden#rörstrand#inredningsblogg#frilans#blog#joelhome#johannahulander

Den gamla klassikern Eden återupptas i april. Foto: Rörstrand.

Ha en bra start på veckan! 

]]>