Uppsnappat i veckan – v 33 2015

En fullspäckad vecka är till ända och nu startar uppladdningen för en ännu mera fullspäckad inredningsvecka. För många av oss är det ett stort pusslande att få det att gå runt dessa veckor då a l l t startar upp samtidigt och skolan/dagis har planeringsdagar. Formex startskott går på onsdag morgon men redan innan har flera företag presslanseringar runtom i Stockholm. Den här veckan har dock IKEA stått i centrum och den tragiska händelsen i Västerås överskuggade såväl katalogsläppet som säljstarten för den mycket hajpade kollektionen “Sinnerlig”. 

#ikea#katalogsläpp#inredningsblogg#joelhome

Katalogsläpp med vegetariskt långbord och mat i stuprör var en ny kul idé. Här kocken. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Köerna rapporterades vara långa och dagbädden som vi alla suktat efter tog slut överallt. Men som tur var passade jag på att fråga IKEA Sveriges försäljningschef Lena Engman hur försäljningen var planerad för kollektionen och jo då hopp finns, det kommer att finnas dagbäddar till oss andra med. Serien kommer att säljas i ett helt år på alla varuhus. Som jag skrivit tidigare så har IKEA ökat upp tempot betydligt när det gäller nya lanseringar. Nu när jag hade chansen i torsdags att fråga Lena så fick jag svaret att det här tempot kommer de att hålla framöver. Nyheter så ofta som möjligt för olika målgrupper alltså. Jag spanar redan in nästa kollektion, “Viktigt”, som är designad av Ingegerd Råman. Den här stolen och pallen hoppas jag kommer i produktion eller hur?

 #ingegerdråman#ikea#joelhome

#ikea#viktigt#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA.

Vad har mer hänt den här veckan? En av mina favoriter, danska Kähler, lanserar ett antal nyheter på Formex. Bland annat ljusstakar och minivaser i serien Omaggio. Bra presenttips!

#kähler#omaggio#inredningsblogg#joelhome

Foto: Kähler.

Boråstapeter lanserar en ny tapetkollektion med linnekänsla, “Linen”, i 33 kulörer. Ser intressant ut beroende på hur mycket struktur tapeten har…

#linen#boråstapeter#inredningsblogg#joelhome

Foto: Boråstapeter.

Det svenska företaget Mimou gör nu en handarbetad satsning i serien “Handmade”. 

#handmade#mimou#inredningsblogg#joelhome

Foto: Mimou.

Och till sist smyger jag ut de senaste bilderna från Alcros nya kulörer eftersom jag inte är i Sverige när det är pressträff nästa vecka. Grönt, blått och rosa i en härlig kombo. Mera bilder får ni nästa vecka! 

#alcro#grönadrömmar#inredningsblogg#joelhome

#miamideco#inredningsblogg#joelhome

Foto: Alcro.

Sist men inte minst. Sommaren är ju här nu när de allra flesta är tillbaka på jobben. Det kändes tungt att lämna sommarhuset och köra hem. Men med i bilen fanns årets skörd av bl a squash (första gången jag testat), persilja, jordgubbar och blommor. Luktärter är min nya favorit och efter att min pyramid fått en halv säck med kogödsel över sig växer den i raketfart. Ha en bra start på veckan! 

#skörd#swedish#garden#bergsmansgården#inredningsblogg#joelhome

Skördetid på gården. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

]]>