Uppsnappat i veckan – v 34 2015

Jag sitter uppe i luften på väg tillbaka från Island och försöker summera veckan som snart är slut. Veckans stora happening för oss “inredningsnördar” har så klart varit Formex och de pressvisningar som följer i anslutning till mässan. Vad har då varit snackisarna den här gången?


Självklart utställningarna som i år skapades av Codesign (entrén) och restaurangen skapad av Jan Rundgren. Codesign skapade the Cat House av återvinningsbar kartong för att beskriva Nordic Essence. Alltså ett hus i form av en katt fylld med rådande trender. På frågan varför en katt använde de Pam Browns citat: ”En enda liten katt gör att man inte kommer hem till ett tomt hus. Man kommer hem.” Diss eller hausse? Jag gillade tänket och hantverket som fyllde katten. 

#formex#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Jan Rundgren utgick från det dukade bordet och använde en trendig mörkgrön kakeltapet från Scandiwall, skapade bord av plywoodskivor målade med svarta ränder och byggde upp en lounge med en digital brasa och renhorn för att illustrera en hemtrevlig kökskänsla i restaurangen. 


Foto: Johanna Hulander, Joel home.

De stora danska inredningsföretagen, som vi ofta ser i var och varannan inredningsbutik runtom i landet, bland andra House Doctor och Nordal kändes inte riktigt inspirerande den här säsongen. Bloomingville däremot satsar rejält på lite annorlunda barninredning i höst som med tanke på prisläget säkerligen kommer att bli populär. 

#formex#joelhome
Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En ny bekantskap för mig och många andra var det danska hudvårdsmärket Meraki som med sina stilrena produkter och snygga monter, drog stor publik hela onsdagen. 


Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Danska Ferm Living hade en färgpalett som kändes helrätt inför hösten. De presenterade bland annat en nyhet i form av en dagbädd. Det här måste vara dagbäddarnas år då de kommer i alla olika prisklasser och kvaliteter. 

#formex

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Svenska Klongs nyheter toppades av de här glasvaserna designade av Viktor Erlandsson som tidigare arbetat med Stefan Nilsson. Tummen upp säger jag!

#formex

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Sist men inte minst blev jag så glad av att se Nittsjö Keramiks nyheter. De har tagit fram ritningarna från gamla klassiker från 30-talet och åter börjat producera de här blomkrukorna som är så vackra och faktiskt prisvärda (nej, det här är ingen sponsring). Nittsjö är den lilla byn ovanför Rättvik som fortfarande efter alla år lyckas hålla sin keramikfabrik vid liv med all tillverkning kvar i den ursprungliga fabriken. Väl värt ett besök!  

#formex#nittsjö#keramik#blomkrukor

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Imorgon fortsätter rapporteringen från pressvisningarna. Följ också med här på Instagram. Till dess – god natt!

]]>