Uppsnappat i veckan – v 40 2015

Födelsedag för vår numera nioåriga dotter har varit höjdpunkten den här helgen. Tårta, ballonger och paket i dagarna två… Precis vad vi behövde efter tuffa veckor med både stölder och inbrott. Nu sover vi snart sött allihopa! Men först det bästa enligt mig i veckan. 

Idag besökte jag Apples största och enda (?) egna butik i Täby  centrum. Ni vet kanske att jag bytt från PC till Mac Pro men det har ju inte funnits tid till att sätta sig in i alla funktioner utan istället svär jag över bytet när jag inte lyckas bildredigera som vanligt… Nu fick jag chansen att boka in en tid för genomgång av min dator hos en av deras utbildare och höra om deras nyheter. Och nej, de säljer ju inte inredningsprylar men visst kan en guldfärgad eller roséguldsfärgad dator eller platta vara en inredningsdetalj… Hermés och Apples samarbetar också med en klocka som kommer i oktober. Kan det bli annat än snyggt? #hermes#apple#inredningsblogg#joelhome
Foto: Apples samarbete med Hermés i form av en Apple Watch för ca 12 500 kr. 

Konstmässan Affordable Art i Frihamnen, Stockholm, gick av stapeln i helgen där alla konstverk var till salu. På pluss – 50 olika gallerier gör att man får ett bra koncentrerat utbud av framförallt fotokonst och gallerier. På minussidan – Entré på 150 kr. Apropå fotokonst sprang jag i veckan på den här relativt nyetablerade (i Sverige) fotokonstbutiken – Lumas, som har en del godbitar i olika format. 

#glittereye#lumas#inredningsblogg#joelhome
Foto: Lumas. “Glitter eye”.

Emma von Brömssen är ju en av mina favoriter och hon har skapat nya tapetmönster med naturmotiv till Eco Wallpaper. Miljöbilderna stylade av proffset Tina Hellberg.

#emmavonbrömssen#ecowallpaper#inredningsblogg#joelhome

#emmavonbromssen#ecowallpaper#inredningsblogg#joelhome

Foto: Patrik Hagborg för Eco Wallpaper. 

Svenskt Tenn lanserar fem nya vaser för att följa i Estrid Ericssons spår att försöka ha lika många vaser som det finns blomsorter och att använda många olika sorts växter i vas. Fint arrangerade växter av Peter Odegaard.#svenskttenn#vaser#oktober#inredningsblogg#joelhome

Foto: Svenskt Tenn.

Nordsjö hävdar att årets färg 2016 är guldockra. Den som lever får se men det är en traditionell kulör som använts i många år även interiört. Tillsammans med grått kan den bryta riktigt vackert eller som här med puderrosa. 

#coloroftheyear#nordsjö#guldockra#inredningsblogg#joelhome

Foto: Nordsjö.

Avslutningsvis så skickade IKEA ut riktigt pastelliga julbilder. Om de börjar sälja tältet låter jag vara osagt men om så är fallet lär det sälja slut fort som blixten. Alla vill väl ha ett eget jultält med stjärnor som tindrar däri? 

#ikea#jul#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA. Julen startar i oktober.

Ha en riktigt bra start på veckan! 

Vill ni se flera bilder – klicka in på instagram och sök på @joelhome alt #joelhome eller på facebook @joelhome.se

]]>