Uppsnappat i veckan – v 42

I veckan avslöjades det att blir formgivaren Mattias Stenberg som skapar designbaren till nästa års Stockholm Furniture & Light Fair. Vem som skapar trendutställningarna är ännu inte klart men bör släppas vilken dag som helst. Jag kommer att följa allt på avstånd från USA där jag befinner mig under hela möbelmässan nästa år. Med mig hem i bagaget lovar jag massor av nya intryck och nyheter från den horisonten. Och kanske något från den superbegåvade Anna Bond som driver Rifle Paper i Florida…

#usa#trip#riflepaper#inredningsblogg#joelhomeFoto: Rifle Paper.

Arkitekten Arne Jacobsen skapade SAS Royal hotel, världens första designhotell i Köpenhamn 1960, och specialritade all inredning bland annat klassikern ägget.

När jag gjorde ett jobb i Köpenhamn och övernattade på Royal passade jag på att besöka rum 606 som fortfarande är helt intakt. Som att stiga rakt in i Mad men-serien.

#royalhotel#arnejacobsen#606#inredningsblogg#joelhome

#royalhotel#arnejacobsen#inredningsblogg#joelhome

#royalhotel#606#arnejacobsen#inredningsblogg#joelhome

#dropchair#royalhotel#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Nu har designern Jaime Hayon fått äran att skapa ett nytt specialrum, 506. Ja tack, där vill jag gärna bo nästa gång!

#jaimehayon#506#royalhotel#inredningsblogg#joelhome

#jaimehayon#royalhotel#inredningsblogg#joelhome

#hayonstudios#royalhotel#inredningsblogg#joelhome

Foto: Hayon studios.

När vi ändå är i Köpenhamn så är det där Malene Birger öppnat sitt showroom för egna inredningskollektionen Birger1962 . Själv bor hon numera i London efter att ha sålt klädföretaget som bär hennes namn. Stilsäkert såklart med inspiration från mellanöstern.

#birger1962#malenebirger#inredningsblogg#joelhome

Kollage: Johanna Hulander, Joel home av bilder från Birger1962.

I samma stil går den snart antika bordslampan (som antagligen blir månadens dyraste lampa) som säljs i veckan på Bukowskis. 

bukowskis#albertcheuret#lampa#inredningsblogg#joelhome

Foto: Bukowskis. Lampa av Albert Cheuret, Frankrike, 1920-1925. Utrop: 300-350 000 kr på Moderna..

Man brukar säga att när de stora varuhusen hakar på en trend så är den sakta men säkert på väg att ebba ut. I veckan skickade IKEA Livet hemma ut fina höstbilder på de just nu populära blomhängarna i makramé. Men det är inte hängarna de börjat sälja (ännu). Alltså tror vi på makraméns framfart ytterligare ett tag. Visst är det kul att det här hantverket uppskattas åter?

#ikea#livethemma#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA Livet hemma, Ragnar Òmarsson.

Halloween närmar sig och nätet har svämmat över av pumpor. Mina barn övertalade mig att köpa komplett Halloween-dukning på H&M home… Därifrån kommer också de sötaste bilderna tagna av Petra Bindel (t.h). Finaste vuxenpumpan hittade jag hos My Habitation i porslin (t.v).

#halloween#dukning#hmhome#petrabindel#marthastewart#inredningsblogg#joelhome

Foto: T.h Petra Bindel för H&M home. T.v Pumpa från My Habitation. Nederst: Marängben från Martha Stewart.

Sist men inte minst börjar nu pressvisningarna för vår/sommar 2015. Vad vi kan vänta oss? Pasteller, korall och grönt säger jag efter att ha besökt några leverantörer och pr-byråer!

#vår#sommar#nyheter#pasteller#ss15#inredningsblogg#joelhome#hmhome

En rykande färsk sneak peek…Foto: H&M home.

Trevlig helg!

]]>