Uppsnappat i veckan – v 44 2015

Tack oktober och hej november! Jag checkar in från sista höstlovsdagen för att säga hej och ge mitt bästa lästips i soffan. Nu när Halloween är avklarat är siktet helt inställt på julen och inboxen är överfull med bilder från inredningsföretagen. Mer om det nästa vecka när ni hunnit plocka bort allt svart och orange…

#uppsnappat#oktober#inredningsblogg#joelhome

Oktober månad 2015. Överst: Tända ljus i kyrkan för de som finns i våra hjärtan men inte längre på jorden (som vi pratar hemma om döden). On the road i Dalarna. Isländska pläden kommer till användning hemma. Mitten: Jobbprojekt med marmorgolv och provmålning med Farrow & Balls färger. Stranden i Dalarna är vacker oavsett årstid. Lugnet och tystnaden – känner mig hemma. Nederst: Under oktober många fina nyheter från Svenskt Tenn. Hatten av! Letar gröna nyanser i skogen vid Bergsmansgården med minstingen. Jobbprojekt med massor av färg. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Höstlovet är snart slut och pysselverkstan som pågått under hela veckan tar en paus… Jag tog en egen paus i veckan med nya boken The Kinfolk home, om Slow living.

#thekinfolkhome#interiordesign#inspo#inredningsblogg#joelhome

Mobilfoto: Johanna Hulander, Joel home.

Tankarna och texterna är kloka och tänkvärda. Bilderna vackra och avskalade. För min stil lite väl avskalade. Men allt mynnar ut i frågan vad det egentligen är vi inte kan leva utan? Och så blir man stolt över att finna tre svenska fotografer i en amerikanskt utgiven inredningsbok… Pia Ulin, Kristofer Johnsson och Jonas Ingerstedt. Och stylisten Lotta Agaton som stylat ett av hemmen i boken.

Nästa veckas lästips tror jag blir Cilla Ramneks rykande färska bok “En bok om att göra”. Med den undertexten “Det var inte alls så här jag tänkte mig den”… Ha en bra start på november! Nu ljusfrossar vi oss fram till december 🙂 

 

]]>