Uppsnappat i veckan – v 45

Veckans summering innefattar allt från pressvisningar, personliga favoriter till textstölder. Vi börjar med det roliga. Som vanligt är det lika spännande att gå på auktionsvisningar och se föremål som sällan visas upp. Den här veckan fick jag sällskap av barnen till Stockholms Auktionsverks Nutida-auktion. Kommentaren efteråt var: ”Rätt så tråkigt men rätt så fina grejjor”. Deras favoriter?

#stockholmsauktionsverk#nutida#inredningsblogg#joelhome

#stockholmsauktionsverk#nutida#inredningsblogg#joelhome

#mickjagger#stockholmsauktionsverk#inredningsblogg#joelhome

Lila skåp ”för hönsen” valde A. C valde de två i mitten… Min favorit, porträttet av Mick Jagger, fick inte godkänt. ”Han ser för sur ut”. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Stefan Nilsson som driver Designgalleriet öppnade den internationella utställningen ”Forest and meadow” med polska designers. Intressant och vackert. Allt går att återvinna och allt är producerat med hög kvalitet i Polen.

#designgalleriet#stefannilsson#inredningsblogg#joelhome

Vacker ljuskrona med provrörsvaser. Design Pani Jurek. Och finurliga odlingsinsatser till glas längst ner designade av Alicja Patanowska.  Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Iittala presenterade Ruutu, en ny serie vaser designade av bröderna Bourollec. Kommer i flera färger och storlekar. Vackra som bara den!

 #ruutu#iittala#trendgruppenpr#inredningsblogg#joelhome

Foto: Iittala.

Lotta Agaton har stylat relativt nya svenska badrumsföretaget Swoons pressbilder när de nu lanserar två nya färger i lingonrött och grönt. (Fredrik Wallner, Lottas man, designar). Intressant koncept där man klickar i mått på möbler, väljer bland ett stort utbud färger, blandare och handtag och sedan får hem badrumsinredningen fraktfritt inom några veckor. Tilltalande tanke för många av oss som tidigare gått igenom badrumsrenoveringar och vet vilken tid alla val tar.

#swoon#fredrikwallner#lottaagaton#inredningsblogg#joelhome

#swoon#emerald#fredrikwallner#lottaagaton#inredningsblogg#joelhome

Foto: Swoon. Fotograf: Kristofer Johnsson med styling av Lotta Agaton.

Fastighetsbyråns PR för en lägenhet på Linnégatan 17 i Stockholm har inte gått obemärkt förbi då de använt sig av tre proffs-stylister som fått göra varsin inredning i lägenheten; Mikael Beckman har inrett med hjälp av Svenskt tenn, Tina Hellberg är en av mina personliga favoriter och sedan Parisbon Hans Blomquist, aktuell med sin nya bok ”In detail”. (Perfekt julklappstips för inredningsfreaks!). Ska bli roligt att se i verkligheten i veckan som kommer.

#x3#inredningsblogg#joelhome#fastighetsbyran #x3#fastighetsbyran#tinahellberg#inredningsblogg#joelhome

#x3#fastighetsbyran#hansblomquist#inredningsblogg#joelhome

Foto: Fastighetsbyrån.

Det trista den här veckan är textstölder från ett flertal duktiga bloggare som dessutom publicerats under ett års tid (!) i form av krönikor i en dagstidning. Kanske äntligen dags att börja uppmärksamma detta på allvar och tydligare markera att all kopiering av texter och bilder är just stöld och olagligt. 

Efter en lång arbetsvecka och ett trist sjukhusbesök unnade jag mig en riktig lyx-bukett som fredagsbukett. Äntligen dags för amaryllis igen! Här med liljor och eucalytus.

#fredagsbuketten#inredningsblogg#amaryllis#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Hoppas du har en skön helg! 

]]>