Uppsnappat i veckan – v 46 2015

Så var livspusslandet i tillfälligt viloläge och det är dags att summera förra veckan. Trendtemat för Formex är klart och för våren 2016 är det “Nordic kicks” som gäller. “Något gammalt, nånting nytt, något lånat, nånting blått, något fått“, summerar Formex. Designbyrån Oddbirds tolkar temat i entréhallen. Något att se fram emot eftersom Oddbirds är en personlig favorit hos mig. 

#formex#nordickicks#inredningsblogg#joelhome Foto: Formex.

Det Hemnet-hem som får mig att titta lite extra är det här fritidshuset utanför Stockholm. Helt i trä med stora ljusinsläpp och med naturtomt.

#wrede#fritidshus#inredningsblogg#joelhome

Foto: Wrede.

Inom bloggvärlden händer det en hel del. I och med att vi är många bloggare som marknadsför varumärken utan att tjäna pengar på det själva så väljer nu flera att sälja egna produkter. Amelia Widell som bland annat driver Lovely Life har blivit möbelproducent med egna möbelmärket Melimeli som tillverkar två soffmodeller som ser lovande ut på bild. 

#ameliawidell#inredningsblogg#soffor#joelhome

Foto: Amelia Widell, melimelihome.se

Inredaren Hanna Wessman designar krukor som hon säljer på sin nylanserade sajt. Stylisten Lotta Agaton stänger dock sin butik i Stockholm eftersom hon numera också är Creative Director på tidningen Residence. Genom tidningen Elle Decoration kan man rösta på vem som är årets inredningsbloggare enligt tidningens läsare. En av mina favoriter är med så jag har givetvis röstat.

Är ni på jakt efter nya ben till olika möbler så har Superfront lanserat ett antal nya. De här i design av Christian Halleröd tillhör de senaste. Redan slutsålda i mässing men svarta är fint.

#christinahalleröd#superfront#möbelben#inredningsblogg#konsult#frilans#stylist#joelhome

Foto: Superfront.

Den här veckan är det pressvecka i Stockholm och jag hann med några snabba besök idag. Mer om det i helgen då det blir en fullständig rapport. Vill du se några gobitar nu så hittar du de här

]]>