Uppsnappat i veckan – v 47 2015

I veckan visade många svenska inredningsföretag upp sina vår- och sommarkollektioner. Det blir en salig blandning just nu när det är jul fullt ut i butikerna i realtid. Först ut i veckan var dock Svenskt tenn som bjöd på frukost när Jesper Waldersten, “konstnär som skriver poesi” enligt egen beskrivning, lanserade sin första diktsamling “Poem”. Med 14 skrivmaskiner alltid laddade med ett vitt papper har han ett annorlunda sätt att skriva. Alltid redo att ta emot kreativiteten. 

#svenskttenn#jesperwaldersten#inredningsblogg#joelhome

#svenskttenn#jesperwaldersten#inredningsblogg#joelhome

Jag fick min bok signerad yeah. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Textilföretaget Linum med Karin Ward i spetsen visade upp ännu en stark tidsbegränsad kollektion av textilier med bl a en flirt mot allmoge med broderat och småblommigt. Företaget breddar sig också till flera produktgrupper som mässing, ljus, läder etc som jag skrivit om tidigare. Mycket fin styling av Karin själv framförallt av badrumsmiljön. 

#linum#ss16#inredningsblogg#joelhome

#karinward#linum#inredningsblogg#joelhome

#linum#inredningsblogg#joelhome

Mitterst Karin som visar sitt nya vackra mönster. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Hemtex inredde en fotostudio med fantastiska fönster och vacker inredning för att visa upp sitt kommande samarbete med Lovisa Burfitt, “Paris please” med motiv från staden. #hemtex#lovisaburfitt#paris#prayforparis#inredningsblogg#joelhome

Nya produkter blandat med Ikea och vintage hos Hemtex. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Mateus använder olika stylister för varje kollektion för att visualisera sina nyheter på olika sätt. Danielle Witt hade gjort ss16 med mörkare toner på väggarna för att visa upp flera delar i den yngre kollektionen “Bubbles”. Snyggt!

#mateus#bubbles#filippa#inredningsblogg#joelhome

#daniellewitt#inredning#inredningsblogg#mateus#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Färg stod PR-byrån Trendgruppen för som visade upp vårens färger från Alcro, ny smaragdgrön kulör på 80-årsjubilerande Aalto-kollektionen (vill ha på den) och ny barnservis designad Lisa Larson för Cervera. Lisa som för övrigt måste ha varit den äldsta deltagaren på pressveckan den här gången… 

#alcro#trendgruppen#rörstrand#alvaraalto#cervera#royalcopenhagen#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Det företag som kommer att sälja mest rottingstolar i vår är tadaah… Rusta! Deras nya kollektion innhåller både bord och ett antal olika modeller av rottingstolar. Kommer sälja som smör i solsken sett till hur snabbt Ikea säljer slut på sina fåtal. Filippa Egnell stylade Rustas visning genom fågelkvitter och go-glass från egna Kungsholmen glass (tips-tack Ann-Catherine!). Snyggt och inspirerande. Och visste ni att Rusta fortfarande ägs och drivs av samma herrar som grundade företaget en gång i tiden? 

#rusta#ekpr#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En ny bekantskap för mig var Gudrun Sjödén som visade upp nästa års kollektion i sin ateljé i Gamla stan. Cool styling av Agnetha Törnqvist för hemma-kollektionen. 

#gudrunsjöden#home#joelhome#inredningsblogg

Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Med de här våriga bilderna säger jag tack och god natt!

]]>