Uppsnappat i veckan – v 47

Hur mycket inredningsnyheter orkar du ta in ikväll? Sätt dig tillrätta för här kommer en bildkavalkad från veckans modevecka som visar vad som bland annat kommer att finnas hos några av de stora kedjorna i vår- och sommar 2015.

 Vad kommer vi att se ”överallt”? Grönt är den stora färgen som nu äntligen slår ut i full blom. Jag har väntat. Har man fått med palmblad och flera nyanser av grönt är det en bonus. Och givetvis blått. Som alltid eftersom vi svenskar verkar älska blåa toner till sommaren. Metaller och marmor syns fortfarande överallt. Makramé-trenden når nu ut till kedjorna och Lagerhaus är först ut med en enkel blomampel för 29 kr för att senare komma med en mera avancerad…  Sedan var det onekligen många designers som haft Svenskt Tenns vas “Dagg som inspiration vilket fick igång diskussionen om var gränsen går för plagiat kontra inspiration.

Först ut Åhléns som visade en grön linje med vackra mattor till våren. Prins Carl-Philips kollektion kommer i nya färger där den i orange var riktigt snygg.

#sfw14#ahlens#inredningsblogg#joelhome

#sfw14#ahlens#inredningsblogg#joelhome

Snygga trädgårdsmöbler för den lilla uteplatsen/balkongen. 

#bernadotte#ahlens#inredningsblogg#joelhome

Åhlèns. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Jysk lät Jannice Wistrand, Add Simplicity, bygga upp olika sovrumsmiljöer och det gav ett helt annat intryck av Jysk än när man besöker deras butiker där inredningsavdelningen försvinner bland allt annat.

#jysk#sfw14#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Lagerhaus var den kedja som visade upp störst sortiment av metaller. Men det snyggaste var deras 50-tals piedestaler i svart metall samt en stor grafisk matta.

#lagerhaus#ss15#sfw14#inredningsblogg#joelhome

#lagerhaus#makrame#ss15#sfw14#inredningsblogg#joelhome

#metaller#ss15#lagerhaus#inredningsblogg#trender2015#inredning#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Linum har med den nya designchefen (som tidigare varit på Gant) inte bara bytt logo utan blivit riktigt trendiga vilket man ser i deras Pop Up-store på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Trist sade en journalist jag träffade men jag håller inte med.

#linum#ss15#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Hemtex tog hjälp av Studio St Paul som hyrde ett coolt Hemnet-objekt för en dag och inredde som ett town house. Nytt är deras egen lamp-kollektion (se bl a golvlampa nedan) som presenterades på ett annorlunda och kul sätt.

#hemtex#ss15#sfw14#inredningsblogg#joelhome

#hemtex#office#inredningsblogg#joelhome#ss15

#hemtex#dukning#inredningsblogg#joelhome#ss15

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Veckans vackraste frukost bjöd Trendgruppen PR på hos Kvänum där det sydfranska varumärket Orée var en ny bekantskap för mig. Asplund blir först i Sverige att sälja deras produkter. En annan ny bekantskap var spanska Aparentment som tillverkar stilfulla inredningsföremål i trä och marmor.

#trendgruppenpr#inredningsblogg#kvanum#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.#aparentment#kvart#inredningsblogg#joelhome

Foto: Aparentment.

Först att sälja deras produkter är Kvart Interiör. Sist men inte minst så presenterade Alessi ett eget vin från sin vingård. Självklart var flaskan i sig to die for. Snygg nog att användas som vas etc etc.

#vin#wine#alessi#inredningsblogg#joelhome

Foto: Alessi.

Imorgon kommer mera nyheter innan ni får de bästa tipsen på adventskalendrar som jag utlovat tidigare…

]]>