Uppsnappat i veckan – v 48 2015

Ingen stress, skynda skynda… Julen är inte direkt så lugn när man ska fixa och trixa för att gå på avslutningar, julfiranden med skolan, julbord med jobben, pyssla, baka, pynta o c h bara vara hemma i lugn och ro. Att det dessutom är högtryck på jobbfronten med deadlines innan jul gör det hela ännu mera spännande. Därför gick vi “all in” den här adventshelgen med pyssel, bak, julskinka och pynt så att allt som är viktigt för oss fyra blev klart i tid i år. Dessutom är det så kort tid man använder sitt julpynt så varför inte låta det stå framme länge innan jul? Efter jul åker det obönhörligen ut hemma hos oss. Då ska tulpanerna in illa kvickt. 

#advent#pyssel#diy#inredningsblogg#joelhome

Dagens instagram-bild. Foto: Johanna Hulander, Joel home. Efter event tillsammans med Kreativa Karin skapas mängder med rosetter av barnen.

När jag tittade igenom bildflödet i veckan på inspirerande julbilder så blev dessa från Artilleriet Kitchen de vackraste. Påminner om vårt kök i sommarhuset och så här skulle jag vilja att det såg ut vid jul. Där alltså. 

#dukning#artilleriet#jul#inredningsblogg#joelhome

#kök#jul#artilleriet#inredningsblogg#joelhome

#dukning#jul#inredningsblogg#joelhome

Foto: Artilleriet.

 Frida på Trendenser tipsade om Åhléns bildmaterial till julkatalogen som jag helt missat. Skapat av proffsen Lo Bjurulf och Petra Bindel. Snyggt!

#ahlens#jul#inredningsblogg#joelhome

Foto: Åhléns.

I veckan bjöd Jotex in till pressvisning och Andrea Brodin stylade en vårig miljö med många fina nyheter. Bland annat en helt ekologisk serie med barntextilier. Och Jotex som senaste året breddat sig till möbler och inredningsdetaljer gick inför SS16 på ett ännu bredare textilutbud. 

#jotex#ss16#inredningsblogg#joelhome

Foto: Jotex. SS16.

Vi närmar oss 2016 och därmed börjar frågorna dyka upp kring vad som väntas bli nästa års trender. Stefan Nilsson, alias Trend-Stefan, bjöd in till Stora Trenddagen i januari som han håller för femte året. Inför nästa år spår han dessa trenderSanta Fè, Hedonism, Maskinellt, Astro och Makers&Fixers. Det sistnämnda tror (och hoppas) jag kommer att blomma ut ännu mera nästa år. “Gör det själv och strunta i andra”-trenden. Det här med geometriska former och gula nyanser tror färgleverantörerna på inför nästa år. 

 #alcro#färg#joelhome

Foto: Alcro tror på färgglatt och frimålning inför 2016. 

Själv tror jag på de greiga tonerna mot guldgult istället för de gråa. Inte kaffe latte riktigt men åt det hållet.

#ochregold#inredningsblogg#joelhome

Foto: Nordsjö tror på guldockra. 

Med den spaningen säger tack för att du läste och ha en bra start på veckan!

]]>